Drottning Elizabeth firades med parad

Drottning Elizabeth firades med parad
Annons

Drottning Elizabeth firades i helgen med en parad.
Drottning Elizabeth firades i helgen med en parad.

Prinsessorna Eugenie och Beatrice.
Prinsessorna Eugenie och Beatrice.

Drottning Elizabeth har åter firat sin 84:e födelsedag med Trooping of The Colours. Den kungliga familjen vinkade från balkongen på slottet medan militären paraderade nedanför.

Drottning Elizabeth fyllde visserligen 84 år i april, men hon fick ytterligare uppvaktning med den årliga Trooping of The Colours-ceremonin, en militärparad till drottningens ära. Drottningen firades som vanligt med stor pompa och ståt, som sig bör i Storbritannien.

Annons

Vinka till trupperna

Nästan hela den brittiska kungafamiljen fanns på plats på slottet för att vinka till trupperna som paraderade på gatan nedanför balkongen. Anledningen till att man firar drottningens födelsedag just nu är att vädret är bättre i juni än i april och att det hela på så sätt kan bli mer av en folkfest.

Camilla Parker Bowles och prins William.
Camilla Parker Bowles och prins William.

Stor uppslutning

På slottsbalkongen återfanns bland andra prins William, prins Harry, prins Charles med sin Camilla, prins Andrew, prins Philip, prinsessan Eugenie med systern prinsessan Beatrice, prins Edward och prinsessan Anne, med andra ord en stor uppslutning av den kungliga familjen.

Läs även:

Av: Agneta Nisbeth
Foto: All Over Press

Ni kan också se en video från tillfället här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=b-ASCBNmXVA&feature=player_embedded

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

18 kommentarer till “Drottning Elizabeth firades med parad”

 1. nina skriver: 14 juni, 2010

  Prinsessan Anne i uniform?? Jaha…


 2. MartinzzonSvenskDamtidning skriver: 14 juni, 2010

  #1 Jag reagerade precis som du.
  Tycker hon ser manhaftig ut.


 3. emma skriver: 14 juni, 2010

  vilka är de två små killarna som står längst fram?


 4. snickarjohn skriver: 14 juni, 2010

  Det har hon ju ofta.
  Berätta hellre vilka de två gossarna är.


 5. snickarjohn skriver: 14 juni, 2010

  Nu har jag forskat.
  De heter i efternamn Chatto resp Armstrong-Jones och är kusiner med varandra.
  Barnbarn till Princess Margaret.
  Den fick ni gratis ,Tidningen!!!


 6. Netaadika.bloggspace.se skriver: 14 juni, 2010

  #2. Martinzzon då har Du inte sett Sveriges kronprinssa. Hon om någon ser väl manshaftig ut…
  Äsch ser ju knappt vad jag skriver nu utomhus…men Victoria är en dominant person… inte särskilt kvinnlig eller sympatisk IMO
  Äsch …..


 7. Netaadika.bloggspace.se skriver: 14 juni, 2010

  Nu går jag in till allas lättnad kanske he he


 8. lulu skriver: 14 juni, 2010

  the british royal family is not so popular and atractive any more ..


 9. Kristine, Oslo skriver: 14 juni, 2010

  Stakkars Charles, går nå i sitt 62 år, og er snart i pensjonsalder. Ennå har han ikke fått startet opp yrkeskarriæren,


 10. Marianne skriver: 14 juni, 2010

  Var hittar prinsessan Beatrice och Eugenie sina s k hattar????!!!
  Lustiga huset?


 11. Pia skriver: 14 juni, 2010

  #8 Kanske det bästa och snyggaste vore om han gick i pension på en gång. William passar bättre till tronen, om man vill ha en juste monark. Charles är inte längre värdig, efter sitt vingliga förflutna och med sin gamla älskarinna “upphöjd” till maka.


 12. MariaLondon skriver: 15 juni, 2010

  Pia,
  jag håller helt med dig ! Charles indiskreta beteende med älskarinnor , som hade fungerat bra på 1700-talet, är en katastrof i vårt mediasamhälle där man har inspelningar där Charles önskar att han vore en tampong…. En värdig monark för Storbritannien ? Nej knappast. Även om Charles har en fantastisk humor och är intelligent har han lyckats diskvalificiera sig själv från tronen. William kommer att bli en bra kung


 13. allegra skriver: 15 juni, 2010

  kommer ihåg när denna järnlady vartenda år följde hela den långa ceremonin till häst och det i damsadel.
  En otrolig prestation.


 14. Rickard skriver: 15 juni, 2010

  Charles har faktiskt numera starkt stöd från brittiska befolkningen i att efterträda sin mamma på tronen. Och att “hoppa över en generation” i tronföljden skulle kräva en omfattande grundlagsändring i såväl storbritannien som alla tillhörande länder i samväldet vilket aldrig kommer att ske så vi kan nog vara säkra på att Charles kommer att efterträda sin mamma under förutsättning att han lever den dag hon dör.

  Jag personligen ser nog också hellre att det blir så också. Det enda fel Charles egentligen gjort var att han inte stod på sig och gifte sig från början med den han verkligen älskade (camilla) utan föll för trycket från föräldrar och rådgivare och gifte sig med en dam som han verkligen inte tyckte om men som hade mer passande anor (diana). Låt oss hoppas att äktenskapet mellan Charles och Diana var det sista kungliga resonemangsäktenskapet någonsin ! Vad är det som gör William till en så mycket bättre monark ? Att han är Dianas son och påminner om henne utseendemässigt ? Men det är väl mera ett släktdrag än en kvalifikation till tronen. Att han inte hunnit göra bort sig så mycket ännu ? Bara lugn, det kommer skandaler om honom också……………


 15. MariaLondon skriver: 15 juni, 2010

  Nej Richard,
  William blir inte en bra kung enbart för att han liknar Diana. Att kvalificiera sig enbart för att man liknar någon eller ‘är söt är väl knappast meriterande. Han engagerar sig mycket i olika välgörenhetsorganisationer (säkert mammas inflytande då hon ofta tog med sig sönerna till sjukhus osv) och han tycks ha en bra kontakt med verkligheten (Charles också, men Charles uppfostrades på ett annat sätt än William. Kan du tänka dig att drottningen skulle ha tagit med sig Charles till McDonalds ?). Jag bor i England och hör ofta åsikten att man skulle hoppa över en generation (inte att man tvingar Charles att abdikera utan att han frivilligt skulle avstå. Nu tror jag dock inte att han kommer att avstå). Och om drottningen har ärvt sin mammas gener, då är frågan inte aktuell förrän om tjugo år


 16. Rickard skriver: 15 juni, 2010

  Tack Maria. Jag ville höra en åsikt om varför William skulle vara kvalificerad.
  Det är alldeles för många som tycker att han ska ta över tronen iostället för Charles ENBART för att han är Dianas son eller för att Charles var otrogen mot Diana.

  Jag tror också att Prins William kommer bli en utmärkt monark när hans dag är kommen. Ser gärna att både han och Charles också engagerar sig i att stärka kontakten mellan det brittiska kungahuset å ena sidan och benelux kungahusen och skandinaviska kungahusen å andra sidan. Nuvarande monark verkar ju inte vara särskilt villig att göra det.
  Men jag ser som sagt att man går i tur och ordning i tronföljden.

  Nej Elizabeth och Philip skulle nog inte ha tagit med sina barn “ut på stan” och levt vardagsliv med dom. Det fick nog Charles och hans syskon lära sig själva med hjälp av barnskötare och assistenter.

  Drottningmodern levde ju i evigheter. Tror det ska mycket till om Elizabeth II ska upprepa denna bedrift men chansen finns ju och då får Charles snällt bestiga tronen 80 år gammal 😀


 17. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 15 juni, 2010

  Ja Rickard, men om det dröjer så länge så kan det hända att Charles stiger åt sidan för sin son, som heller inte längre är ung då. Men då är troligen Wiklliam utbildad för det och beredd att ta över efter farmor.


 18. eva skriver: 15 juni, 2010

  Jag håller på Camilla, tror hon kommer att göra det engelska stela kungahuset lite mänskligare – hennes man verkar ju ha trevligt numera. På bilderna under “Diana-tiden” såg han ut som ett ösregn på alla bilder.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar