Drottning Elizabeth firades med parad

Drottning Elizabeth firades i helgen med en parad.

Drottning Elizabeth firades i helgen med en parad.

Prinsessorna Eugenie och Beatrice.

Prinsessorna Eugenie och Beatrice.

Drottning Elizabeth har åter firat sin 84:e födelsedag med Trooping of The Colours. Den kungliga familjen vinkade från balkongen på slottet medan militären paraderade nedanför.

Drottning Elizabeth fyllde visserligen 84 år i april, men hon fick ytterligare uppvaktning med den årliga Trooping of The Colours-ceremonin, en militärparad till drottningens ära. Drottningen firades som vanligt med stor pompa och ståt, som sig bör i Storbritannien.

Vinka till trupperna

Nästan hela den brittiska kungafamiljen fanns på plats på slottet för att vinka till trupperna som paraderade på gatan nedanför balkongen. Anledningen till att man firar drottningens födelsedag just nu är att vädret är bättre i juni än i april och att det hela på så sätt kan bli mer av en folkfest.

Camilla Parker Bowles och prins William.

Camilla Parker Bowles och prins William.

Stor uppslutning

På slottsbalkongen återfanns bland andra prins William, prins Harry, prins Charles med sin Camilla, prins Andrew, prins Philip, prinsessan Eugenie med systern prinsessan Beatrice, prins Edward och prinsessan Anne, med andra ord en stor uppslutning av den kungliga familjen.

Läs även:

Färgstarka drottning Elizabeth fyller år idag››

Av: Agneta Nisbeth

Foto: All Over Press

Ni kan också se en video från tillfället här:

httpv://www.youtube.com/watch?v=b-ASCBNmXVA&feature=player_embedded