Drottning Elizabeth förfärad – efter Meghans senaste utspel

Drottning Elizabeth förfärad – efter Meghans senaste utspel

Meghan och Harry ger sig in i den infekterade debatten – något som Elizabeth aldrig hade godkänt.
3 kungliga snackisar vecka 4!
0:48

Efter reklamen: 3 kungliga snackisar vecka 4!

(0:48)

Slå på ljud

Harr och Meghan har sedan de lämnade kungahuset och flyttade till USA inte varit rädda för att ge sig in i olika diskussioner när det kommer till politik och samhälle, något som hade varit otänkbart om de varit arbetande kungligheter.

Meghan har bland annat engagerat sig i frågan om föräldraledighet för mödrar i USA, just nu har de ingen garanterad sådan, vilket väckte uppmärksamhet.

Nu har de gett sig in i debatten om desinformation på plattformen Spotify, som de själva har ett kontrakt med i mångmoljonklassen.

Via journalisten Omid Scobie har de delat med sig av ett gemensamt uttalande från deras stiftelse Archewell.

”Sedan vi startade Archewell har vi arbetat för att tackla den samtida globala desinformationskrisen. Hundratals personer påverkas av de allvarliga riskerna för grov desinformation varje dag.

”I april förra året så uttryckte våra grundare första gången sin oro till Spotify över de alltför verkliga konsekvenserna av felinformation gällande covid-19 på deras plattform.

”Vi fortsätter diskutera våra frågor kring detta med Spotify för att se till att det sker förändringar på dess plattform för att hjälpa till att hantera denna allmänna hälsokris.