Drottning Elizabeth försvarar Meghan offentligt

Kaoset kring hertigparet av Sussex kan inte ha undgått någon i den brittiska kungafamiljen, inte ens drottning Elizabeth. Nu gör hon klart för alla vad hon tycker bakom kulisserna.

Drottning Elizabeth tycker väldigt mycket om sina åtta barnbarn och träffar dem ofta. Familjen är helt enkelt viktig för drottningen och när Meghan gifte sig med prins Harry, blev hon en i familjen hon också.

Elizabeth kan inte ha undgått kalabaliken som blivit kring sin sonsons nyblivna hustru och önskar nog helst att medierna kunde låta Harry och Meghan vara så de kan återhämta sig i lugn och ro. När Meghan och Harry berättade att de skulle stämma en brittisk tidning, samtidigt som de talade ut om hur dåligt de mådde, skapades ett uppror på sociala medier.

Drottning Elizabeth stöttar Meghan

Hashtagen #weloveyouMeghan, spreds av tusentals och folk världen över försvarade hertigparet. Nu visar även det brittiska hovet, och drottning Elizabeth, vad de verkligen tycker om situationen.

För precis som andra kungligheter nu för tiden är även det brittiska hovet, med Elizabeth i spetsen, aktiva på sociala medier. På deras officiella Twitterkonto Royalfamily delar de med sig av vardagen på Buckingham Palace, men policyn är att de aldrig interagerar med andra.

Elizabeth Meghan

Drottning Elizabeth tillsammans med Meghan, sommaren 2018.

Men nyligen gjorde de ett undantag och visade Meghan sitt stöd. Ett fankonto tillägnat Meghan skrev ett inlägg där hon förkastar de som sprider hat om Meghan och prisade hertiginnan för att hon förändrar kungahusets kultur. Och vem klickade på gillaknappen om inte självaste Royalfamily?

En sådan liten markering, men med ett väldigt starkt budskap. Efter att Express UK delade med sig av den fina gesten, försvann dock markeringen snabbt. Kanske råkade bara någon gilla inlägget, eller så kunde de helt enkelt inte låta bli att visa sitt stöd till prins Harrys hustru.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: