Drottning Elizabeth i sorg – mest älskade hunden död

Drottning Elizabeth i sorg – mest älskade hunden död
Samma vecka som drottning Elizabeth gläds över att prins Philip kommit hem från sjukhuset har hon drabbats av en stor motgång. Hennes älsklingshund Willow har lämnat livet på jorden.
Annons

Det berättas nu från England att drottningen Elizabeth mest älskade hund har gått bort, corgin Willow dog tidigare i veckan hela 14 år gammal efter att ha varit svårt sjuk i en cancerrelaterad sjukdom. Willow blev nästan 15 år gammal.

Annons

Just den hunden var den sista i en egentligen otroligt lång rad av corgis som alla har sitt ursprung från Elizabeth allra första corgi som hon fick när hon var ung. Den 14 generationen, närmare bestämt. Drottningen har haft runt 30 corgis genom åren.

Daily Mail berättar att drottningen tagit mycket illa vid sig av Willows död, hunden var liksom sista länken till hennes egen uppväxt.

Annons

– Hon har sörjt alla sina hundar men just denna har påverkat henne väldigt. Det är tur hon nu åter har prins Philip hemma igen så han kan stödja henne i sorgen, säger en medarbetare till Daily Mail.

Willow blev också känd över världen genom den roliga sketchen som drottningen gjorde till OS i London 2012 när James Bond (Daniel Craig) går tillsammans med drottningen och hundarna på slottet. Se den i videon här nedan:

Annons

Drottningen har redan begravt den älskade voffsingen i slottsträdgården, men hon har i alla fall två hundar kvar av en annan ras, rasen Dorgi. Dessa hundar heter Vulcan och Candy. Drottningen har sagt att trots att hon är en hundälskare kommer hon inte skaffa någon ny hund allt eftersom de går bort.

Willow ska vara den hund hon sörjer mest. Han är den sista av hennes hundar som påminner henne om sin mamma.

Foto IBL, skärmavbild

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

10 kommentarer till “Drottning Elizabeth i sorg – mest älskade hunden död”

 1. Gunnel skriver: 18 april, 2018

  Det kan man ju förstå, Drottningmodern hade något av en Corgie över sig. 😉


 2. LopNor skriver: 18 april, 2018

  Ibland får jag nästan känslan att Elizabeth är odödlig… Hennes lillasyster gick bort före henne, hennes vänner och kusiner är borta….själv verkar hon ha suttit på tronen i vad som känns som en evighet. Synd om en kunglighet tror jag väl inte att det är, men nog måste hon börja känna sig ensam. Det måste vara få som hon kan prata minnen med. Som kommer ihåg hennes far och mor, eller Churchill hennes första premiärminister…


 3. Cissi skriver: 18 april, 2018

  Detta är mattes hundar, det syns!:-)


 4. Bror skriver: 18 april, 2018

  Mad dogs and Englishmen


 5. Eva H! skriver: 18 april, 2018

  Hon hade ju förstånd nog att skaffa sig en make som hänger med i åldrandet ! Det sägs ju att ett gott skratt förlänger livet och han sägs ju ha förmågan att få sin maka att släppa loss.


 6. Carin Hawee skriver: 18 april, 2018

  När man ser bilder på Drottning Elisabeth med sina hundar,kan man se den ömsinta person hon egentligen är. Har också sett henne genuint glad och rörd med sina barnbarn.Vi får hoppas att de hundar hon har kvar,finns i livet så länge som sin matte.


 7. Ina Lykkegaard skriver: 19 april, 2018

  Åh jeg forstår Dronningen – det er så hårdt at miste en elsket hund som har stået en nær i mange år. Har selv lige mistet en af mine hunde – det er forfærdeligt 🙁 🙁 🙁


  1. ananas skriver: 19 april, 2018

   Instämmer till fullo. Det är hemskt. Kram till dig.


  2. Ina Lykkegaard skriver: 19 april, 2018

   Tak 🙂 Heldigvis har jeg fået hans urne tilbage – men det gør ikke sorgen nemmere – vi har dog stadig to hunde endnu så det hjælper jo lidt i hverdagen


 8. Linda skriver: 21 april, 2018

  Det är alltid tråkigt att förlora husdjur, de blir som en del av familjen men man förstår att hon inte kommer att skaffa nya hundar nu. Hon är ju trots allt 92 år. Jag tycker det är lite otroligt att tänka att hon regerat sen 1952 när min mamma var 3 år gammal och Churchill var premiärminister men tur som sagt att Philip blev lika gammal som henne.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar