Drottning Elizabeth i sorg – mest älskade hunden död

Drottning Elizabeth i sorg – mest älskade hunden död

Samma vecka som drottning Elizabeth gläds över att prins Philip kommit hem från sjukhuset har hon drabbats av en stor motgång. Hennes älsklingshund Willow har lämnat livet på jorden.

Det berättas nu från England att drottningen Elizabeth mest älskade hund har gått bort, corgin Willow dog tidigare i veckan hela 14 år gammal efter att ha varit svårt sjuk i en cancerrelaterad sjukdom. Willow blev nästan 15 år gammal.

Just den hunden var den sista i en egentligen otroligt lång rad av corgis som alla har sitt ursprung från Elizabeth allra första corgi som hon fick när hon var ung. Den 14 generationen, närmare bestämt. Drottningen har haft runt 30 corgis genom åren.

Daily Mail berättar att drottningen tagit mycket illa vid sig av Willows död, hunden var liksom sista länken till hennes egen uppväxt.

– Hon har sörjt alla sina hundar men just denna har påverkat henne väldigt. Det är tur hon nu åter har prins Philip hemma igen så han kan stödja henne i sorgen, säger en medarbetare till Daily Mail.

Läs mer: Meghans premiäruppdrag med drottning Elizabeth!

Willow blev också känd över världen genom den roliga sketchen som drottningen gjorde till OS i London 2012 när James Bond (Daniel Craig) går tillsammans med drottningen och hundarna på slottet. Se den i videon här nedan:

https://youtu.be/1AS-dCdYZbo

Drottningen har redan begravt den älskade voffsingen i slottsträdgården, men hon har i alla fall två hundar kvar av en annan ras, rasen Dorgi. Dessa hundar heter Vulcan och Candy. Drottningen har sagt att trots att hon är en hundälskare kommer hon inte skaffa någon ny hund allt eftersom de går bort.

Läs mer: The Crown är tillbaka – Olivia Colman är nya Elizabeth

Willow ska vara den hund hon sörjer mest. Han är den sista av hennes hundar som påminner henne om sin mamma.

Foto IBL, skärmavbild