Drottning Elizabeth kommer inte abdikera

Drottning Elizabeth kommer inte abdikera

Drottning Elizabeth har ryktats vara på väg bort. Nu har vi fått sanningen från det brittiska hovet.
Nya beskedet om drottning Elizabeth väcker oro!
Slå på ljud

Drottning Elizabeth är just nu fyra år från att bli den längst regerande kungligheten i historien. Hon har suttit på tronen sedan 1952 och hela världen undrar samma sak: hur länge ska den tillsynes outtröttliga 94-åringen orka?

Den senaste tiden har frågan blivit mer och mer aktuell. Under coronapandemin har Elizabeth varit mindre framträdande i sin roll som drottning, och folk med insyn tycker sig se tecken.

Drottning Elizabeth – sanningen om hennes tillstånd

Så här sa den kungliga experten Richard Bethelson om saken, i en intervju med tidningen Daily Express.

– Jag tror att drottningen, om hon kände att hon inte kunde utföra sitt uppdrag till den grad hon hade velat, skulle känna att det skulle vara lämpligt att antingen göra plats för en regent eller helt och hållet abdikera, har Bethelson sagt.

Men nu har vi fått ett definitivt besked om att drottningen, förutsatt att hon har hälsan i behåll, kommer att sitta kvar på tronen i minst 18 månader till.

Den brittiska regeringen har nämligen meddelat att man har planerat ett stort firande 2022, när Elizabeth firar 70 år på tronen.

"Kommer att föra samman hela nationen"

Så här säger Storbritanniens kulturminister Oliver Dowden.

– Hennes majestäts platinumjubileum kommer att vara ett historiskt ögonblick och förtjänar ett firande värt att minnas. Vi kan alla se fram emot en speciell, fyradagarshelg där vi kommer att skjuta av en spektakulär show som ska blanda det bästa av brittisk glamour med den senaste teknologin. Det kommer att föra samman hela nationen och samväldet i en passande hyllning till hennes majestäts tid som regent, säger Oliver.

Buckingham Palace har själva skickat ut ett pressmeddelande där man bekräftar att drottningen räknar med att få uppleva ceremonin.

– Jubileumet innebär en möjlighet för drottningen att få uttrycka sin tacksamhet för stödet och lojaliteten som hennes majestät fått uppleva under sin tid som regent. Drottningen hoppas att så många människor som möjligt kommer att få chansen att delta i firandet.