Drottning Elizabeth – nya beskedet väcker oro!

Drottning Elizabeth – krutgummornas krutgumma.

Drottning Elizabeth – hur är det egentligen med henne?Det nya beskedet från brittiska beskedet väcker oro.

Drottning Elizabeth har suttit på den engelska tronen i snart 70 år. Alla ställer samma fråga: hur länge ska den tillsynes outtröttliga 94-åringen orka?

På den senaste tiden har vi sett alltfler tecken på att Elizabeth har velat trappa ner. Kungliga experten Richard Bethelson har sagt till Daily Express att han tror att regenten börjar göra sig reda för att abdikera.

– Jag tror att drottningen, om hon kände att hon inte kunde utföra sitt uppdrag till den grad hon hade velat, skulle känna att det skulle vara lämpligt att antingen göra plats för en regent eller helt och hållet abdikera, har Bethelson sagt.

Drottning Elizabeth – beskedet väcker oro

Drottning Elizabeth – krutgummornas krutgumma.

Drottning Elizabeth – krutgummornas krutgumma.

Abdikering verkar än så länge avlägset för Elizabeths del – men under coronapandemin tycks hon vara inställd på att hålla en allt lägre profil. Enligt Sunday Times kommer drottning och maken prins Philip inte att återvända till Buckingham Palace i år som planerat.

Istället kommer de att byta Balmoral mot Windsor inom kort. Det här är ett rejält brott mot traditionen, som stipulerar att Elizabeth tillbringar sommaren på Balmoral för att sedan återvända till Buckingham Palace i höst, då arbetet ska återgå till det normala. Men det här är som alla vet inget normalt år.

Tack och lov kommer Elizabeth inte dra sig tillbaka helt och hållet. Hon har som plan att pendla till London när de kungliga uppdragen kräver detta.