Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeth oväntat sjuk

27 jun, 2009, 13:23 
AvRed Aktionen
Den vanligtvis så alerta drottning Elizabeth har avbokat en ordensutdelning i Buckingham Palace. Drottningen är sällan sjuk så hennes frånvaro orsakar en viss uppståndelse och oro.
Annons

Senast drottningen avbokade ett uppdrag på grund av sjukdom var 2006 då hon råkade sträcka en ryggmuskel vid ett besök på en fotbollsstadion. Drottning Elizabeth är trots allt 83 år och man tycker att hon borde kunna få vara borta en dag från jobbet och kurera sig utan att folk höjer på ögonbrynen.

Drabbats av förkylning

Enligt hovets talesman så har drottningen denna gång drabbats av en förkylning och ville inte smitta någon.  Hon ville också spara på sina krafter  då hon snart ska resa till Edinburgh för en vecka fullspäckad med aktiviteter.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Ett tips till Elizabeth är annars att ta efter drottning Silvias lilla förkylningstrick; hon bär alltid små vita bomullshandskar då hon känner sig krasslig och ändå måste skaka hand med folk. Då riskerar hon inte att smitta någon…

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: TT

Annons