Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeth ryter till mot paparazzi

10 dec, 2009, 07:05 
Agneta Nisbeth
Annons
Drottning Ellizabeth är inte road av paparazzi.
Drottning Ellizabeth är inte road av paparazzi.

Drottning Elizabeth tyckte det var dags att på allvar ta itu med paparazzifotografernas framfart. Nu har hon skrivit brev till brittiska tidningsredaktörer om fotografernas intrång i kungafamiljens privatliv, meddelar Buckingham Palace.

Efter att den brittiska kungafamiljen i åratal dragits med fotografer som trängt sig in på privata områden fick drottning Elizabeth nog. Hon tog saken i egna händer och skrev ett brev till tidningsredaktörer runt om i Storbritannien. Inga detaljer om innehållet i brevet – som skickades ut av en kunglig advokat å drottning Elizabeths vägnar – har läckt ut, då det “inte var avsett för allmän publicering”.

Kan stämma fotografer

Källor säger till The Independent att kungafamiljen är beredd att ta till juridiska åtgärder om fotograferna hädanefter försöker ta bilder på dem när de inte är i tjänst.

Annons

– Medlemmarna i kungafamiljen anser att de har rätt till ett privatliv när de är ute på vardagliga, privata aktiviteter, säger Paddy Harverson, prins Charles talesman.

Ansträngd relation

Den brittiska kungafamiljen har länge haft en ansträngd relation till media, särskilt efter prinsessan Dianas tragiska bortgång i en bilolycka 1997, då bilen hon färdades i förföljdes av ett gäng paparazzi. På senare år är det framförallt prins William och hans fästmö Kate Middleton som varit paparazzifotografernas favoritobjekt. Det återstår nu att se hur det kommer att gå i julhelgen, då drottningen och övriga kungliga familjemedlemmar samlas på Sandringham i östra England för att fira jul.

Tidigare jular har frilansfotografer häckat i timmar på området, där trädgårdarna står öppna för allmänheten, utrustade med långdistans-linser i hopp om att vara den som får det bästa scoopet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: Stella Pictures

nobel
Annons