Drottning Elizabeth slutar bära päls

drottning elizabeth slutar bara päls

Drottning Elizabeth skrotar en mångårig tradition. Nu hyllas hon världen över.

Drottning Elizabeth är kanske inte den personen man förknippar med offentliga statements. Men nu har hon faktiskt gjort ett – vid 93 års ålder!

Drottningen har nämligen beslutat sig för att sluta bära päls. En nyhet som rapporteras av People. Och hyllningskörerna låter inte vänta på sig. Djurrättsaktivister över hela världen applåderar nu Elizabeth.

Det är Angela Kelly, som har varit drottningens rådgivare och stylist i 25 år, som berättar om päls-sortin i sin nya bok ”The other side of the coin: The queen, the dresser and the wardrobe”. Enligt Angela Kelly har Eluzabeth i allt större utsträckning slutat använda päls.

”Om hennes kungliga höghet ska delta i ett framträdande i väldigt kallt väder kommer hon från och med 2019 att bära fuskpäls”, skriver hon i boken.

Nu hyllas drottning Elizabeth världen över

Förändringen kommenteras även av Buckingham Palace:

– När ny klädsel designas för drottningen kommer all päls som används att vara fuskpäls, säger hovet i en kommentar till tidningen Telegraph.

Det här betyder dock inte att Elizabeth kommer att göra sig av med gamla dyrgripar. På vissa äldre klädesplagg, som kommer att bäras vid speciella ceremonier, kommer det fortfarande att förekomma äkta päls. Men till och med utsmyckningen med minpäls på drottningens favoritkappa har tagits bort, skriver Independent.

Organisationen Humane Society säger i ett uttalande att de uppmuntrar den brittiska regeringen att följa drottningens exempel.

– Gör Storbritannien till det första landet i världen som förbjuder försäljning av djurpälsar, säger de enligt Independent.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: