Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeth stöttar hertiginnan Meghan

06 nov, 2019, 19:00 
Ellen Myrgård Lindén
drottning elizabeth sätter ner foten för meghan markle
Drottning Elizabeth ryter till på skarpen och står upp för Meghan efter de senaste kritikerstormarna.
Annons

Nu var det över ett år sedan Meghan fick stod brud i Windsor Castle. Och mycket har hänt sedan hon gifte in sig i den brittiska kungafamiljen. Minst sagt.

För några veckor sedan publicerades en öppenhjärtig intervju med Harry och Meghan på ITV News. I intervjun förklarar hertiginnan hur alla skriverier, och det stora medietrycket, har påverkat hennes mentala hälsa. Det har bland annat rapporterats mycket om hennes pappa och den komplicerade relationen mellan far och dotter. Det som Meghan tog extra hårt var när hennes handskrivna brev, till pappan, offentliggjordes och spreds världen över.

Ytterligare kritikerstormar gentemot Meghan

Efter prinsparets framträdande har de – ironiskt nog – fått utstå Ännu mer näthat och eleka kommentar. En del britter menar nämligen att Meghan “fläkte ut sig” i media och talade om känslor – utan att drottning Elizabeth gav sitt godkännande.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Daily Mail skriver dock att drottningen visst stöttar Meghan i hennes beslut att vara transparent om den tuffa tiden. Tidningen erfar att Elizabeth nu ryter ifrån mot ryktena om att Meghan skulle ha gått bakom hennes rygg.

Och prins Harry är kanske sin hustrus största supporter. Han har ju verkligen fått uppleva hur illa det kan gå när medietrycket blir för stort. Prinsen vet att det kan få förödande konsekvenser.

”Jag har sett vad som händer när någon jag älskar förvandlas till en handelsvara och inte längre behandlas som en riktig person. Jag förlorade min mamma och nu ser jag min fru falla offer för samma mäktiga krafter.”, har Harry sagt i ett offentligt uttalande.

Foto: TT

Annons