Drottning Elizabeth straffar Meghan och Harry – avslöjas av egna orden

Drottning Elizabeth straffar Meghan och Harry – avslöjas av egna orden

Harry och Meghan lämnar kungahuset för gott – och straffas hårt av drottning Elizabeth.
Harry och Meghan lämnar kungahuset – för gott
Slå på ljud

Meghan och Harry har kommit med beskedet alla gått och väntat på – de lämnar kunghuset och alla sina titlar för gott.

Svaret från Elizabeth är inte nådigt. Harr och Meghan blir av med alla sina beskyddarskap och Harry utesluts även från militären, ett mycket hårt slag för prinsen som bland annat tjänstgjort i Afghanistan samt innehar tre militära titlar.

Drottning Elizabeth slopar alla Harrys titlar

Det kan vi läsa i ett pressmeddelande som Buckingham Palace själva skickat ut.

Meghan harry

Prins Harry har värderat sina bedrifter inom det militära högre än allt annat – nu blir han av med titlarna och uniformen.

TT

"Hertigen och hertiginnan av Sussex har bekräftat för hennes majestät drottningen att de inte kommer att återvända som arbetande medlemmar av kungafamiljen. Efter att ha haft samtal med hertigen, har drottningen bekräftat i skrift att det inte är möjligt att fortsätta med ansvarsområdena och plikter som kommer med ett liv i allmänhetens tjänst. Hedersbetygelserna och beskyddarrollerna som hertigen och hertiginnan kommer därför att tas tillbaka av drottningen, och sedan delas ut till de arbetande medlemmarna av kungafamiljen", står det i uttalandet.

I och med att Harry blir av med alla sina beskyddarskap kommer vi nog kunna förvänta oss att få se en organisation efter en annan tacka för det samarbete de haft under åren. Först ut var Englands rugbyförbund.

”Vil vill tacka prins JHarry för hans tid och engagemang i förbundet både i hans roll som mecenat och vicemecenat. Förbundet har värderat hans bidrag till att marknadsföra och stötta sporten högt” skriver förbundet i ett uttalande på Twitter.