Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeth väcker chock och oro med nya bilder

20 okt, 2020, 17:00 
Drottning Elizabeth.
Drottning Elizabeth dyker upp på nytagna bilder. Men bilderna har fått ett väldigt blandat mottagande.
Annons
Se hela drottning Elizabeths gripande tal till nationenBrand logo
Se hela drottning Elizabeths gripande tal till nationen

Drottning Elizabeth är ute och rör på sig igen! Efter en lång tids isolering har 94-åringen återupptagit sina officiella uppdrag, allt för att stärka moralen i det just nu hårt prövade Storbritannien.

Tillsammans med sin sonson prins William var Elizabeth på den superhemliga militäranläggningen Defence Science and Technology Laboratory i närheten av Salisbury.

Men bilderna från besöket väckte blandade känslor. En kompott av ilska, oro och indignation. Varken Elizabeth eller William bar nämligen skyddsmasker under besöket. Och då ska man komma ihåg att man har haft en helt annan inställning till de så omdiskuterade munskydden i England.

Drottning Elizabeth – nya bilderna väcker oro

Prins William och drottning Elizabeth.
Ingen skyddsmask för drottning Elizabeth.

TV-personligheten Piers Morgan reagerade starkt.

"Varför inga masker eller social distansering? Jag är ledsen, men det här var inget smart drag från kungafamiljen när viruset härjar och landet är på väg mot en ny karantän", skriver Piers på Twitter.

Annons

Även allmänheten tog illa vid sig.

"Dålig stil, ännu en regel som gäller för vanligt folk men inte för eliten", skriver en användare på Twitter.

"Det här är fruktansvärt. Och här gick jag och funderade på varför människor inte har munskydd i tunnelbanan", skriver en annan.

"Ska skydda de mest sårbara"

Elizabeth har annars varit en stark förespråkare för att alla britter måste ta sitt ansvar under pandemin. Så här sa hon i ett uttalande tidigare i år.

– När jag och Philip anländer till Windsor, så är vi medvetna om att många personer och familjer i Storbritannien, och i hela världen, går in i en tid med stor oro och osäkerhet. Vi har alla fått höra att vi ska ändra på våra normala rutiner och beteendemönster, för samhällets bästa, och, framför allt, för att skydda de mest sårbara bland oss, sa Elizabeth i uttalandet.

– Många av oss måste hitta nya sätt för att hålla kontakt med varandra, och se till att våra nära och kära mår bra. Jag är säker på att vi kommer att klara av det. Ni kan vara säkra på att min familj och jag står redo att göra vår plikt.

Annons