Drottning Elizabeth valde bort Meghan vid jultalet

Prins Harry och Meghan fick inte vara med bland fotografierna på drottningens bord.
När drottning Elizabeth höll jultal fick inte Harry och Meghan vara med bland familjefotografierna på skrivbordet. Det har fått omvärlden att undra – försökte drottningen markera mot prinsparet?
Annons

Inför sitt årliga jultal poserade drottning Elizabeth för en bild bakom ett stort skrivbord i den gröna salongen i Buckingham palace. I bakgrunden syns julpynt och en klädd gran. Drottningen bär blå klänning med en brosch och pärlhalsband.

Annons

På bordet står bilder av hennes familj. Ett inramat porträtt av William och Kate, med barnen George, Charlotte och Louis. Två bilder på maken Philip.

Men prins Harry och Meghan lyser med sin frånvaro.

Annons
Drottningen tog en bild inför sitt årliga jultal.
Prins Harry och Meghan fick inte vara med bland fotografierna på drottningens bord.

Drottningens jultal markerade slutet på ett turbulent år för kungafamiljen. Prins Andrew, som inte heller fick vara med på bild på drottningens skrivbord, har pekats ut i en sexskandal där minderåriga drabbats och har tagit paus från kungliga sysslor.

Philips hälsa sviktar och tidigare i år var han tvungen att sluta köra på offentliga vägar efter en bilolycka där två andra trafikanter skadades.

Även Harry och Meghan har haft ett tufft år – paret har erkänt att de har svårt att förlika sig med livet som småbarnsföräldrar i världens strålkastarljus. Paret har enligt uppgifter i brittiska medier tackat nej till julfirande med drottningen och valde i stället att återhämta sig i Kanada under ledigheten.

Annons

Hovexperten: “Måste ha oroat henne”

Så, har drottningens relation med barnbarnet fått sig en törn, och försöker hon understryka det med sitt fotoarrangemang?

Det är svårt att veta med en sådan integritetsfull kunglighet som Elizabeth, en drottning som har kungahusets och brittiska nationens intressen som ledstjärnor och som inte gärna vädrar familjefrågor i offentligheten.

Kungliga experten Ingrid Seward säger till tidningen Mirror att det är osannolikt att drottningens val av fotografier skulle innebära en medveten pik till Harry och Meghan.

– Det verkar representera idén om en nedbantad monarki. Alla mediaproblem runt Harry och Meghan måste ha oroat henne. Men hon skulle aldrig vara så lömsk att hon utelämnar deras foto med flit, säger Ingrid Seward till Mirror.

Annons

Anton Nilsson

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Drottning Elizabeth valde bort Meghan vid jultalet”

 1. ellinor blomquist skriver: 28 december, 2019

  Det är ej heller några fotos på drottningens andra barn,barnban och barnbarnsbarn. Så det är säkert en nedbantad version av ett kungahus-och så ska det vara.


  1. Karen Odberg Pettersson skriver: 29 december, 2019

   Helt enig, inget att spekulera i. Precis som vår Kung har beslutat vem fokus skall vara på gör även Drottning Elisabeth klart vem som representerar det brittiska kungahuset.


 2. katya skriver: 28 december, 2019

  The Monarch’s desk displays photographs of her immediate presumed successor, her son and his wife, and the family of her son’s presumed immediate successor, as well as a photograph of the Monarch’s predecessor, her father the King. Nothing ‘streamlined’ about it; rather a perfect representation of the historically correct order of succession. Yes, English and British history is replete with examples of second, third and even fourth sons ascending the throne but less us all hope, for the preservation of the monarchy, that the present order will succeed.


 3. Birthe Vejrum skriver: 28 december, 2019

  Som det meget klart fremgår af foto opstillingen på skrivebordet, så er det regenternes stramme linie, der følges. Nærmest Dronningen et foto af hendes far, og yderst på den anden side hendes direkte efterfølger Prins Charles sammen med Camilla og i midten tronarvingerne Prins William og George med familie. Bagerst et billede af Prins Philip.
  Inde i sin tale siger hun; “… at her 200 år efter hendes farfarsfarmor Dronning Victorias fødsel, så glædede det hende og Prins Philip at modtage deres 8. oldebarn/barnebarnsbarn (Archie) og samtidig vistest billedet, hvor hun og Philip ser lille Archie første gang sammen med de lykkelige forældre og Meghans mor.


 4. Bror skriver: 28 december, 2019

  Här missar artikeln det symboliska budskapet i fotografiparaden.
  Det handlar inte om vem, eller vilka, som står närmast drottningen i gunst, utan om att markera familjekontinuitet på den brittiska tronen.
  Närmast den sittande drottningen står fotot på fadern, kung Georg VI. Därefter följer foton på tre blivande kungar, Charles, William och George, tillsammans med fotot på maken, hertigen av Edinburgh.
  Fem generationer av förutvarande, nuvarande och blivande brittiska regenter således.


 5. Anja Meyfarth skriver: 28 december, 2019

  Det är bara en bild av Prins Philip. Den svartvita foton framställer Drottningens far.


 6. josefin skriver: 28 december, 2019

  Det är väl en fotoexposé pa tronarvingarna; Charles – William-George, Charlotte, Louis
  detta är ju en familj där faktiskt inte alla o envar bär prins(ess) titlar


 7. Monarkist skriver: 28 december, 2019

  Jag tror också att det handlar om att visa acceptans för ett nedbantat kungahus. Drottning E gör inte detta av elakhet. Hon visar vad som gäller framöver.


 8. Lillemor Larsson skriver: 29 december, 2019

  Håller med Ellinor Blomquist. Om ni tittar på de foton som står framme så är det hennes far, hennes man, sonen prins Charles med fru och sonsonen prins William med familj. Alltså tidigare och kommande regenter samt maken. Hon har tre barn till, ingen med på något foto! Så det är inget riktat mot prins Harry och hans familj!


 9. Kaisa Karlström skriver: 29 december, 2019

  På bordet finns enbart fotografier av tidigare och blivande brittiska regenter och/eller deras makar:
  Prins Charles och Camilla
  Prins Philip
  Prins Harry och Katherine med familj
  Kung George VI, dvs. nuvarande drottningens far


 10. Kaisa Karlström skriver: 29 december, 2019

  Rättelse:
  Prins William och Katherine, ska det ju va 😊


 11. Birthe Vejrum skriver: 30 december, 2019

  Nej, Dronning Elizabeth markerer den direkte arvelinje i kongehuset. Nærmest Dronningen står et foto af hendes far, og modsat et foto af hendes søn Prins Charles sammen med Camilla, og i midten har vi William med sin familie. Og Bagerst har vi Prins Philip.
  I talen siger hun: “…Her 200 år efter min tipoldemor/farfarsfarmor Queen Victorias fødsel havde hun og Prins Philip den store glæde at få deres oldebarn nr. 8 – Archie” – og samtidigt blev baggrunden dækket af det billede, hvor hun og Prins Philip ser Archie for første gang sammen med Meghans mor. 🙂


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar