Drottning Elizabeths chockerande beslut – hon stoppas från begravningen

drottning elizabeth prins philip

TT

Prins Philips begravning sker imorgon, men en person saknas från gästlistan.

Prins Philip är död – blev 99 år gammal
Slå på ljud

Prins Philips begravning är bara en dag bort och det som i vanliga fall hade varit en tillställning med upp emot 800 gäster blir nu en betydligt mer privat historia med 30 gäster, vilket är så många man tillåts vara enligt de nuvarande restriktionerna i Storbritannien.

Drottning Elizabeth har fått sålla hårt bland gästlistan, och de 30 som kommer närvara är prins Philips allra närmsta.

En som saknas på listan är den färgstarka exfrun till prins Andrew, Sarah Ferguson. Prins Philip och ”Fergie” hade aldrig någon nära relation, och han gick så långt som att öppet kritisera henne inför sin son.

Tidningen The Sun har beskrivit prins Philips och Sarah Fergusons relation på följande vis:

”Philip och Andrew var aldrig nära och Philip kunde många gånger inte låta bli att pika sin son när han fick chansen. I början kom han bra överens med Sarah Ferguson men det ändrades när deras äktenskap brast år 2002. Osentimental och obrydd, han talade bara illa om en av sina barns partners och det var Sarah” skriver tidningen.

Personligen har drottningen inget emot Sarah Ferguson, och har till och med setts promenera tillsammans med den före detta svärdottern på Buckingham Palaces områden.

”De har varit på promenader tillsammans i trädgårdarna med drottningens corgis.Sarah är väldigt inkluderad nu när prins Philip är borta.” säger en källa till The Sun.

”Drottningen har alltid haft en soft spot för Sarah och anser att hon är en fantastisk mor till hennes barnbarn” säger källan även.