Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeths förskräckelse – som kan förstöra hela firandet

04 jun, 2022, 15:30 
AvSimon Holm Stålhand

Något som drottning Elizabeth inte kunnat påverka...

Annons
Hemligt bröllop • Elizabeth ställer in • Stoppas från jättefirandet – 3 kungliga snackisar från vecka 22!Brand logo
Hemligt bröllop • Elizabeth ställer in • Stoppas från jättefirandet – 3 kungliga snackisar från vecka 22!

Det brittiska kungahuset är fylld till bädden med kontroverser. Det har blivit extra tydligt under firandet av drottning Elizabeths 70 årsjubileum på tronen.

Firandet pågår under hela helgen men alla är kanske inte så sugna på firandet. Det blev extra tydligt när det brittiska bandet The Kunts släppte låten ”Prince Andrew is a Sweaty Nonce” den 27 maj i år – precis lagom till firandet.

Så vad är bakgrunden till denna låt, som under fredagen tog sig in på topp 20-listan av mest spelade låtarna i Storbritannien?

Prins Andrew har anklagats för att ha begått sexuella övergrepp mot den då 17-åriga Virginia Giuffre. Prinsen nekade till anklagelserna, men trots det nådde Andrew en förlikning med Virginia Giuffre på motsvarande 150 miljoner kronor.

Prins Andrew
Andrew betalade en saftig förlikning...

Låttiteln ”Prince Andrew is a Sweaty Nonce” anspelar på att Virginia Giuffre har berättat hur prins Andrew svettades rikligt i samband med att han hade sex med henne.

Annons

The Kunts-sångaren sjunger:

”Den store hertigen av York säger att han inte svettades, så varför betala tolv miljoner pund till en kvinna han aldrig ska ha träffat?”

– Jag växte upp med berättelserna om hur Sex Pistols blev bestulna på förstaplatsen 1977. Varje firande av ett jubileum känns som ett lämpligt tillfälle att uttrycka sitt missnöje över vårt aldrig folkvalda statsöverhuvud och hennes odugliga avkomma, säger bandets sångare Kunt till NME.

Prins Andrew har enligt rapporter ådragit sig covid-19 och har därför inte synts till alls under firandet av drottning Elizabeths 70-års jubileum.

Elizabeths mardröm återupprepas

Det är inte första gången som en låt har höjt mångas ögonbryn vid ett firande.

Drottning Elizabeth.
Drottning Elizabeth.

När Storbritannien firade drottning Elizabeths 25 år på tronen 1977 släppte punkgruppen Sex Pistols singeln ”God Save the Queen”. Låten blev mycket kontroversiell på grund av textrader som, löd: ”Gud bevare drottningen, hon är inte mänsklig”.

Låten nådde då andraplatsen på brittiska singellistan, men konspirationer menar på att den hölls borta från förstaplatsen för att inte förstöra firandet.

Det finns inga kommentarer huruvida det brittiska kungahuset hört låten, men det är nog inte en dum gissning att påstå att de inte uppskattar den...

Annons