Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeths hälsa oroar det brittiska folket – tvingades avstå event

06 sep, 2022, 08:00 
Simon Holm Stålhand

Drottningens hälsa skapar frågetecken.

Annons
10 kungliga saker att se fram emot 2022!Brand logo
10 kungliga saker att se fram emot 2022!

Drottning Elizabeth, 96, kan beskrivas som en riktig stålkvinna. I hela 70 år har monarken suttit på tronen och hållit ställningarna i Storbritannien.

Men under de senaste åren har den folkkära drottningen haft problem med hälsan från och till. Nu har hon drabbats av ett nytt bakslag.

I februari i år, kom chockbeskedet att drottning Elizabeth smittats av covid-19. Lyckligtvis repade hon sig och kunde återgå till vardagen och de kungliga plikterna. Hälsan har dock varit fortsatt svajig och hon har tvingats ställa in flera inplanerade aktiviteter. Hon var till och med nära på att inte dyka upp på sitt eget 70-årsjubileum till följd av hälsoproblemen.

Nu har drottningens hälsa fått sig en till törn och hon tvingas ställa in ännu ett evenemang som ligger henne varmt om hjärtat.

Storbritanniens oro för drottningen

Drottningen närvarade inte vid Highland games som var i helgen. Elizabeths frånvaro går att spåra tillbaka till hennes hälso- och rörlighetsfrågor, med kungliga källor som säger att beslutet har tagits "för hennes bekvämlighet". Det meddelar Daily Mail. Hittills har drottningen aldrig missat Highland Games under sin 70-åriga regeringstid. Traditionen startades av drottning Victoria för 174 år sedan. Evenemanget hålls en bit från där Hennes Majestät vistas på sin årliga sommar på egendomen Balmoral Castle i Aberdeenshire.

Drottningens frånvaro skapar återigen frågetecken när det kommer till hennes hälsa.

Istället för drottningen så var prins Charles på plats och representerade drottning Elizabeth.

Annons