Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeths hälsokris timmarna innan firandet – sonens känslosamma ord

12 jun, 2022, 13:00 
AvIndra Nordemar

Beskedet om drottning Elizabeths framtid.

Annons
Här startar jättefirandet av drottning Elizabeths 70 år på tronen!Brand logo
Här startar jättefirandet av drottning Elizabeths 70 år på tronen!

Drottning Elizabeth, 96, är den brittiska monark som suttit längst på tronen. Förra veckan hyllades hon världen över på 70-årsjubileet, och Englands gator fylldes av ett folkhav.

Elizabeth är en riktig stålkvinna och är inte den som bär sina känslor på utsidan. Men på jubileumsdagen kunde hon inte hålla tillbaka. När hon möttes av folkmassornas jubel från balkongen på Buckingham Palace rann tårarna.

– Drottningen var fullkomligt överväldigad över hur många människor som var där och väntade på att få se henne. Hon hade tårar i ögonen redan innan hon klev ut på balkongen, säger en källa till Daily Mail.

Men det var nära att drottningen ställde in sitt framträdande.

Drottning Elizabeth nära att ställa in – övertalad av sonen

Elizabeths hälsa har sviktat den senaste tiden och hon har tvingats ställa in flera tillställningar på grund av sitt tillstånd. Även allt ståhej kring jubileet var nära på att bli för mycket – först tre timman innan uppvisandet bestämde hon sig och begav sig till London.

Annons

– Hon mådde inte bra, men prinsen av Wales ringde henne och sa att hon verkligen borde komma, om hon kunde, säger en källa till tidningen och fortsätter:

– Han sa till henne att det fanns så många människor som var helt desperata efter att få se henne och han övertygade henne om att komma.

Även på fjärde dagen av firandet visade kungafamiljen upp sig!

Beskedet om drottning Elizabeths framtid – efter hälsokrisen

Uppenbarligen lyssnade hon på sin son prins Charles, som stod vid drottningens högra sida på balkongen, det var Elizabeth fast bestämd vid, och på sin vänstra sida ville hon ha prins William och prins George – de tre generation som ska efterträda henne.

Även hertiginnan Camilla, hertiginnan Kate, prinsessan Charlotte och prins Louis var på plats på balkongen. Prins Andrew, prins Harry och Meghan saknades däremot – de tillhör ju inte längre kungahuset.

Drottning Elizabeth tog sig igenom festligheterna, men enligt källan till Daily Mail kommer hon att framträda offentligt i allt mindre utsräckning framöver.

– Över tid kommer drottningen bli mer och mer av en virtuell drottning, med digitala framträdanden och videosamtal.

Foto: TT

Annons