Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeths ilskna straff – får inte synas någonstans

20 jan, 2022, 18:00 
Brittiska kungafamiljen
Drottning Elizabeth tar i med hårdhandskarna mot sonen prins Andrew.
Annons
3 kungliga snackisar från vecka 2!Brand logo
3 kungliga snackisar från vecka 2!

Prins Andrew är den stora skamfläcken i den brittiska kungafamiljen. Den brittiska pressen jagar honom med blåslampa och snart är det dags för honom att gå upp i rätten.

Prinsen blev officiellt fråntagen sina kungliga plikter redan 2019 efter att hans vänskap med dömde sexbrottslingen och miljardären Jeffrey Epstein avslöjades.

Prins Andrew ska upp i rätten – drottning Elizabeth rasande

I samma veva uppdagades det att Andrew använt sin ställning som prins för arbeta som affärsrådgivare åt en rad korruptionsanklagade miljardärer. Läget blev än mer allvarligt när en kvinna vid namn Virginia Giuffre trädde fram och berättade att Jeffrey Epstein använde henne som minderårig sexslav och förde henne till London. Där ska Jeffrey Epstein ha tvingat henne att ha sex med just Andrew – vilket prinsen själv förnekar.

Annons

Nyligen såg drottning Elizabeth ingen annan lösning än att distansera sig ytterligare från sin skamfilade son.

"Hans kungliga titel har dragits tillbaka och alla hertigen av Yorks roller kommer att omfördelas inom kungafamiljen. De kommer inte att återlämnas till honom", stod det i uttalande från Buckingham Palace.

Men drottningen krisåtgärder tog inte slut där. Nu rapporterar brittiska The Guardian att hovet håller på att radera ut Andrews närvaro på de sociala medierna fullständigt. Hans konton på Twitter och Youtube är redan borttagna. Enligt tidningens uppgifter kommer samma sak att ske med hans sidor på Facebook och Instagram.

Stora ändringarna som drabbar prins Andrew

Även på kungafamiljens hemsida kan man se ändringar, men något mer subtila sådana. Andrew finns kvar, men i textstyckena om honom har tempus ändrats, så att det framkommer tydligt att hans plats i kungafamiljen ses som något förflutet.

Det är i sanning en anmärkningsvärd utveckling. Den visar att Elizabeth tar anklagelserna mot Andrew på mycket stort allvar, och att hon inte vill att skandalen kring prinsen ska solka ner den brittiska kronan – hennes prioritet framför alla andra.

Annons