Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Elizabeths mardrömsrenovering - 775 nerslitna rum och 160 mil antika elledningar...

07 dec, 2016, 09:00 
AvJohanna Lejon
Buckingham Palace har förvandlats till en riktigt ruckel. Vilken huvudvärk för den brittiska drottningen!
Annons
Elizabeth-Ibl

775 nerslitna rum, 78 omoderna badrum, 1 514 flagnande dörrar och 760 otäta fönster. Plus 2 500 läckande element och 160 mil urgamla elledningar. Drottning Elizabeth står inför en riktig monsterrenovering!

För bakom den kungliga pompan och ståten på hennes kära Buckingham Palace döljer sig ett kungligt ruckel. Det regnar in på övervåningen så att hovfolket tvingats ställa ut hinkar för att hindra vattnet från att rinna ner och förstöra de ovärderliga målningarna i våningen under. Och när Japans kejsare eller Amerikas president ska övernatta i slottets vip-igaste gästrum så måste de rusa ut i korridoren för att gå på toa.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Palatset håller rentav på att falla samman, för en tid sedan klarade sig prinsessan Anne undan med en hårsmån när en bit av hennes barndomshem rasade ner alldeles intill henne. Inte undra på att drottningen sätter stopp, nu ska Buckingham Palace rustas för 4,2 miljarder kronor!

Renoveringen är så omfattande att den beräknas ta tio år, men drottningen stannar troget kvar under byggarbetet. Hennes privata våning börjar enligt planerna renoveras först i samma veva som hon fyller hundra, och dit är det tio år.

Av: Kristina Svedell.

Foto: Stella Pictures.

Annons