Drottning Elizabeths oväntade drag – mitt i krisen

Drottning Elizabeths budskap till folket.

Drottning Elizabeth höll tal till brittiska folket för att ge sitt stöd under coronakrisen – nu har hennes budskap blivit reklamtavla.Londonbor vaknade upp till en stor bild av drottningens ansikte på en billboard i Piccadilly Circus, med ett uppmuntrande citat från monarken.

Drottning Elizabeth har varit britternas stöd under coronakrisen, som slagit hårt mot öriket och till och med gjort så att premiärministern Boris Johnson var tvungen att läggas in på intensiven.

Drottningens tal till nationen förra söndagen var en succé som fick många britter på bättre humör. Nu har reklammakarna bakom en av landets mest kända platser beslutat att försöka nå ut med budskapet till ännu fler.

Drottningens ansikte sitter nu uppförstorat på en stortavla i Piccadilly Circus i London, tillsammans med flera citat från talet, bland annat:

“Vi kommer vara med våra vänner igen, vi kommer vara med våra familjer igen, vi ska träffas igen”.

Ett annat av citaten som satts upp är:

“Jag vill tacka alla sjukvårdsarbetare, vårdpersonal, och alla som utför livsviktiga arbeten”.

Drottningens budskap till britterna.

Drottningens budskap till britterna.

Sågs av miljonpublik

Drottningens tal sågs av 24 miljoner människor, och det var endast den femte gången under hennes regeringstid som hon gett ett sådant tal.

Elizabeth talade innerligt, med känsla och respekt inför de hårda prövningarna som nationen genomlider. Samtidigt var hon också noga med att låta hoppet skina igenom.

– Vi har hanterat utmaningar förut, men den här är annorlunda. Den här gången står vi enade med alla länder runtom världen i en gemensam insats, och använder fantastiska vetenskapliga framsteg och vårt medfödda medlidande för att läka. Vi kommer att lyckas – och den framgången kommer att tillhöra oss alla. Vi kan finna tröst i att trots att vi har mer att klara av, så kommer bättre dagar åter: vi kommer att få träffa våra vänner igen, vi kommer att träffa våra familjer igen, vi kommer att träffas igen, sa drottningen.