Drottning Elizabeths renovering på 17 miljoner ifrågasätts starkt…

Drottning Elizabeths renovering på 17 miljoner ifrågasätts starkt...
Annons

drottining-elizabeth

Att förbättra Buckingham Palace till en så stor kostnad som 17 miljoner kronor är något som de brittiska skattebetalarna inte gillar…

Drottning Elizabeth är i skottgluggen på grund av att ha ödslat för mycket av skattebetalarnas pengar på att förbättra Buckingham Palace. En talesman för det brittiska hovet försvarar detta med att förbättringen har varit viktig och det är vad som krävs för att bevara drottningens högkvarter som används i officiella sammanhang.

Annons
Buckingham Palace i London.
Buckingham Palace i London.Även Buckingham Palace trädgård används i officiella sammanhang.
Även Buckingham Palace trädgård används till officiella sammanhang


1,1 miljoner för ljuskronor

Men alla medarbetare till den brittiska kungafamiljen är inte imponerade. En av dem har fått order om att be regeringen om mer pengar, bara att rengöra av alla ljuskronor i slottet kostar över 1,1 miljoner kronor.

Privat biograf

155 000 kronor har man lagt på speciella draperier till vinkällaren och 5 miljoner har de kostat att göra om den privata biografen till ett offentligt rum.
Drottning Elizabeth är mycket nöjd med resultatet av renoveringen, men däremot inte skattebetalarna…

Av Anna Frödell
Foto: Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Drottning Elizabeths renovering på 17 miljoner ifrågasätts starkt…”

 1. Prinz Heiniken skriver: 30 september, 2010

  Vad slutar Haga Slott på inkl. parkeringar, infarter, fungerande larm o.s.v. Vad har alla BÄSTISAR tagit ut i topparvoden. Vilka bästisar fick leverera, bygga.


 2. Roger Thornhill skriver: 30 september, 2010

  Haga slott renoverades för över 40 miljoner kronor utan att det ifrågasattes från något som helst håll. Här i Sverige är det tre dogmer som gäller: Monarkin, systembolaget, och svenska sommaren är helt ofelbara och får inte kritiseras.


 3. Anna skriver: 30 september, 2010

  Kostade inte Marys och Fredriks renovering 300 miljoner kr??!


 4. Emma skriver: 30 september, 2010

  En sån gammal kåk som Buckingham Palace är väl ett brittiskt kulturarv och naturligtvis måste man underhålla kåken och göra den beboelig för de som bor och arbetar där. Sak samma med Haga Slott och den danska renoveringen. Britterna är väl snåla med skattepengar nu när ekonomin kärvar i landet och många går utan jobb. Det kanske i det läget inte är ett prioriterat objekt att lägga skattepengar på.


 5. mb skriver: 30 september, 2010

  Emma, kulturarv javisst, men varför ska sen samtliga slott parallellt dessutom topputrustas som privatbostäder? I England såväl som här? Jag har alls inget emot att rusta upp historiskt intressanta slott, öppna för allmänheten som museér och för representation. Men varför ska drottning Elisabet dessutom bo på 10 ställen till på skattebetalarnas bekostnad, kunde inte ett par tre räcka? Samma sak med Haga, vi behövde väl inte ett representationsslott till? Och Victoria hade tillgång till hur många redan upprustade bostäder som helst redan innan. Ville hon ha en till tycker jag hon borde betalat själv.


 6. Irina skriver: 30 september, 2010

  Sådan ska det vara! Mary och Fredriks renovernig kostade nära 300 miljoner sv kronor för det danska folket. Kungahuset måste vara en förebild för hela samhället. Inte ens de rikaste danskar har råd med 300 miljoner för renovering.


 7. Emma skriver: 2 oktober, 2010

  Svar till “mb”. Det kanske är fler faktorer som spelar roll för valet av Haga Slott, t ex säkerhetsfrågor och sådana offentliggör man ju förstås inte. Den danska kostnaden för renoveringen kan man ju ifrågasätta. Av bilderna som visas, så verkar det mesta ju vara någon sorts genomgångsrum som man bara passerar genom, nästan inga möbler, bara en gångmatta på golvet. Måste man verkligen bo i ett sådant slott som innehåller som mycket onödiga ytor. Danskarna borde ägna mer tid åt Compact Living för sina kungliga. Drottning Elisabeths alla boställen kan ju tyckas onödiga. Å andra sidan, ska man låta gamla slott förfalla, för de gör de ju om man inte renoverar dem. Överlåta dem till skattebetalarna, som har dem som muséer där man får betala inträde, är kanske en idé.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar