Drottning Elizabeths svar efter Meghans attack – dokumentet avslöjar

Dokumentet med hovets svar på Meghans och Harrys attack ligger redo att undertecknas. Men drottning Elizabeth kräver mer tid.

Hela världen väntar. Hur ska drottning Elizabeth reagera – och agera – på Meghan Markles och prins Harrys attack?

Den brittiska kungafamiljen befarade det värsta. Men sedan blev Meghans och Harrys kritik mot monarkin i Oprah Winfrey-intervjun ändå mycket mer brutal än någon av dem hade kunnat ana: Harry och Meghan sände iväg en välriktad missil rätt mot sin egen familj.

LÄS MER: Meghans dolda budskap – bakom hämndlooken

Det rapporteras om ilska och djup besvikelse. Och många skilda åsikter om hur hovet ska tackla dessa anklagelser om bland annat rasism och om att man nekat Meghan stöd, trots att hon uppger att hon mådde så dåligt att hon ville avsluta sitt liv.

Meghan Markle under Oprah Winfrey-intervjun.

Hur ska drottningen svara? Ska hon svara alls?

Efter gårdagens alla krismöten mellan hennes själv på Windsor Castle, prins Charles på Highgrove och prins William i London är det fortfarande tyst. Brittiska The Times rapporterar dock att de mäktiga männen vid hovet – drottningens närmaste medarbetare Sir Edward Young och prins Charles privatsekreterare Clive Alderton bland andra – ska ha tagit fram ett dokument med familjens svar.

En kommuniké som skulle ha varit tänkt att offentliggöras redan under gårdagen och som enligt The Times skulle ha lyft fram kungafamiljens kärlek till och omsorg om Meghan, Harry och Archie.

Drottning Elizabeth. Hur ska hon göra?

Men drottningen tvekar, uppger brittiska medier, och ska till och med ha nekat att underteckna. Hon ska helt enkelt ha krävt mer tid att tänka igenom det svar som hela världen nu väntar på.

Och under tiden jobbar alla på som vanligt, med fokus på viktiga samhällsfrågor som Covid-19. Alldeles nyss fick vi den här bilden på prins Charles, från hans besök på ett vaccinationscenter i London nu på förmiddagen.

Trots familjekrisen: Prins Charles fokuserar på pandemiläget.

LÄS MER: Prins Harrys chockavslöjande om prins Charles

LÄS MER: Meghans och Harrys oväntade avslöjande om barnets kön

LÄS MER: Meghan berättar – levde som fånge i kungahuset: "Jag ville bara inte leva längre"

Foto: TT.