Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Fabiola mordhotad av galning

20 jul, 2009, 11:04 
AvRed Aktionen
För andra gången på kort tid har änkedrottning Fabiola av Belgien blivit mordhotad av en anonym galning. Denna gång åtföljdes hotet av en rad bisarra anklagelser...
Annons

I onsdags kom det än en gång ett brev till tidningen La Dernière Heure, fyllt av mordhot riktat till Fabiola. Brevet var skrivet på dålig franska, fullt av stavfel och innehöll även en rad galna påhopp och skrattretande anklagelser.

Avsändaren hotar med att mörda änkedrottningen under militärparaden på Belgiens nationaldag den 21 juli. I första brevet sades det att pilbåge skulle användas, men denna gång var det istället bilbomber. Dessutom ska Fabiola enligt brevskrivaren ha förgiftat sin make (!) – kung Baudouin som dog 1993 – och hon ska även ha slagit små barn med käpp samt ha varit diktatorn Pinochets älskarinna…

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Tossigheterna till trots så har de belgiska myndigheterna tagit mordhotelserna på allvar. Fabiola kommer att åka i en bepansrad bil och 100 extra poliser kommer att inkognito befinna sig i folkmassorna under festligheterna.

Av Ann-Sofie Lundin

Foto: TT

Annons