Drottning Letizias ensamma dagar – utan Felipe

drottning letizia
Annons

Den spanska kungafamiljen fick en tuff start på det nya året. Deras älskade släkting, prinsessan Pilar, lämnade jordelivet strax efter nyår. Hon blev 83 år gammal.

Doña Pi, som hon också kallades, var syster till exkung Juan Carlos och faster till nuvarande kung Felipe. Hon var en viktig del av familjegemenskapen och lämnar ett stort tomrum efter sig.

Annons

Prinsessan Pilar led av cancer och den 5 januari blev hon inlagd på Ruber-kliniken i Madrid. Och hon somnade in tre dagar senare. Hela den spanska kungafamiljen fanns vid hennes sida på sjukhuset, liksom hennes fem barn; Simoneta, Juan, Bruno, Luis och Fernando.

Annons

Spanska kungafamiljen i sorg

Den 9 januari tog man ett sista farväl i Pilars hem i Madrid. Hon hade nämligen ett eget kapell hemma i sin stora rosa villa och ceremonin blev både sorglig och vacker.

Efter en begravning behöver vilken familj som helst lite tid för återhämtning och vila. Att få vara tillsammans i sorgen utan utomstående som stör. Men för drottning Letizia blev det inte riktigt så. Hon var nämligen tillbaka i tjänst redan den 14 januari, då hon deltog i en representationen anordnad av Federation of Cinematographic Distributor.

Och det syntes att drottningen fortfarande var djupt tagen av släktingens bortgång. Även Letizia stod nära faster Pi och när hon var ny i den spanska kungafamiljen bistod prinsessan henne med många goda råd på vägen.

Annons

prenumerera på svensk damtidning

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Drottning Letizias ensamma dagar – utan Felipe”

  1. josefin skriver: 17 januari, 2020

    och vad var det med Felipe – vart tog han vägen? eller är hela artikeln en hyllning till att L har haft eget uppdrag en dag?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar