Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Letizias ensamma dagar – utan Felipe

17 jan, 2020, 18:00 
Ellen Myrgård Lindén
drottning letizia
Spanska kungafamiljen i sorg
Annons
Har du koll på snackisarna från vecka 3?Brand logo
Har du koll på snackisarna från vecka 3?

Den spanska kungafamiljen fick en tuff start på det nya året. Deras älskade släkting, prinsessan Pilar, lämnade jordelivet strax efter nyår. Hon blev 83 år gammal.

Doña Pi, som hon också kallades, var syster till exkung Juan Carlos och faster till nuvarande kung Felipe. Hon var en viktig del av familjegemenskapen och lämnar ett stort tomrum efter sig.

Prinsessan Pilar led av cancer och den 5 januari blev hon inlagd på Ruber-kliniken i Madrid. Och hon somnade in tre dagar senare. Hela den spanska kungafamiljen fanns vid hennes sida på sjukhuset, liksom hennes fem barn; Simoneta, Juan, Bruno, Luis och Fernando.

Den 9 januari tog man ett sista farväl i Pilars hem i Madrid. Hon hade nämligen ett eget kapell hemma i sin stora rosa villa och ceremonin blev både sorglig och vacker.

Efter en begravning behöver vilken familj som helst lite tid för återhämtning och vila. Att få vara tillsammans i sorgen utan utomstående som stör. Men för drottning Letizia blev det inte riktigt så. Hon var nämligen tillbaka i tjänst redan den 14 januari, då hon deltog i en representationen anordnad av Federation of Cinematographic Distributor.

Och det syntes att drottningen fortfarande var djupt tagen av släktingens bortgång. Även Letizia stod nära faster Pi och när hon var ny i den spanska kungafamiljen bistod prinsessan henne med många goda råd på vägen.

prenumerera på svensk damtidning

Foto: TT

Annons