Drottning Margrethe blev läsarnas favoritdrottning

25 okt, 2011, 09:10 
https://image.svenskdam.se/agneta-200x248.jpeg.jpg?imageId=5470953&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687Agneta Nisbeth
Annons

När vi frågade våra läsare här på webben om vilken – förutom vår egen drottning Silvia – som är er favoritdrottning så vann drottning Margrethe en klar seger.

Det blev drottning Margrethe som vann omröstningen här på webben om er egen favoritdrottning – drottning Silvia undantagen. Hon vann med hela 58 % och 1863 röster – en riktig jordskredsseger.

Annons

Drottning Sonja

På andra plats kom drottning Sonja av Norge med 15 % av rösterna, 470 stycken för att vara exakt. På bilden här intill ser ni henne på en bild tagen i New York för några dagar sedan.

Tredjeplatsen knep faktiskt drottning Rania av Jordanien med 10 % av rösterna och 318 röster.

Sedan följde drottning Elizabeth, den holländska drottning Beatrix, Spaniens drottning Sofia och längst ner hittade vi drottning Paola av Belgien.

Totalt röstade 3197 personer.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures, All Over Press

Läs även:

Annons
Annons
Innehåller annonslänkar