Drottning Margrethe bryter traditionen – avstyr familjeträffen på Gråsten

10 jul, 2018, 13:07 
Den danska kungafamiljens härliga semesterträff är lika älskad som vår egen Victoriadagen. Men nu, fem månader efter prins Henriks död, är det nya tider på slottet Gråsten.
Annons

Semesterfotograferingen på slottet Gråsten har länge varit en av sommarens höjdpunkter och ett härligt tillfälle för hela den danska kungliga storfamiljen att samlas. Det var drottning Ingrid som började med den här familjeträffen och sedan har den återkommit år efter år.

Hela den danska kungafamiljen samlad till sommarfotografering på slottet Gråsten.
Så här har det sett ut när Margrethe samlat barn och barnbarn på Gråsten.

Det brukar alltid vara lika roligt att se drottningen och hennes taxar mitt i barnbarnsvimlet, och för den traditionsälskande danska kungafamiljen har de här julidagarna nästan varit heliga.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Alltid skön semesterkänsla vid danska kungafamiljens sommarträff på slottet Gråsten.
Bilderna har alltid bjudit på skön semesterkänsla.

Men i år är det nya tider på slottet Gråsten. Det blir ingen sommarfotografering, och i Danmark är besvikelsen stor. En tröst är i alla fall att kronprins Frederik och kronprinsessan Mary och deras barn ska ta emot med den årliga ryttarparaden framför slottet nu på söndag, den 15 juli. Mer än 300 ryttare ska paradera förbi och alla hoppas på bättre väder än i fjol när det ösregnade.

Annons
Drottning Margrethe vid ryttarparaden framför slottet Gråsten.
Så här såg det ut vid ryttarparaden i fjol.

Men drottning Margrethe uteblir helt. Det har gått fem månader sedan hennes Henrik gick bort och just den här helgen väljer hon att gå på balett i stället, en stjärntät föreställning under bar himmel på danska godset Møllerup. Till sitt sommarslott Gråsten kommer hon först på torsdag nästa vecka.

Drottning Margrethes första sommar utan prins Henrik.
Första sommaren utan prins Henrik.

Det var som sagt Margrethes mamma drottning Ingrid som på 1970-talet tog initiativet till att samla alla sina barn och barnbarn på Gråsten och hur det såg ut då kan du se i den här charmiga filmen som danska kungahuset har lagt upp på Instagram:

Annons

Foto: Stella Pictures, IBL

Annons