Drottning Margrethe gav öppenhjärtig intervju

Drottning Margrethe firar 40 år på tronen och i flera dagar blir det pompa och ståt i Danmark. Festligheterna startades i går med en presskonferens. Drottning Margrethe berättade livfullt om allt från hur hon utför sitt arbete till vilka råd hon ger barnbarnet prins Christian som så småningom kommer att bli kung.

Puss på dig!

Prins Henrik gav drottningen en spjuveraktig puss!

Drottning Margrethe, 71, är rätt luttrad vid sin prins, det märks.

Under presskonferensen på Amalienborgs slott i Köpenhamn igår – Svensk Damtidning var förstås där, i den turkosblå och av media så knökfulla Riddarsalen – så fick prins Henrik plötsligt en svårbetvingad lust att kyssa sin 40-årsfirande hustrus kind. Så länge har ju Margrethe regerat i Danmark som ni säkert vet, i fyrtio långa och  lyckliga år.
Margrethe och Henrik stod där i blixtregnet och log snällt mot fotograferna, rakt upp och ner, eleganta till max, men ändå lite småstifft så där. Plötsligt började Henriks ögon glittra så där spjuveraktigt som när han har nåt rackartyg i kikarn. Mycket riktigt, för nu kom det:

– En kyss!

Och så tryckte han en öm, låång och lätt fnissig kyss på Margrethes kind. Liksom för att retas lite extra,  eftersom han vet att det tar skruv.  Och Margrethe rodnade sött, som hon alltid gör, och avbröt pusskalaset efter några evighetslånga sekunder med ett luttrat (men ändå förtjust) “tack, tack…tack”. Henrik såg mycket nöjt ut!

Av Marianne Rolfstadius

Foto: Stella Pictures

Läs även:
Mette-Marit har tackat ja till drottning Margrethes fest»
Drottning Margrethes festkalender»
Stellan Skarsgård blir pappa igen»
Få nyheten om att Victoria har blivit mamma – direkt i din mobil»

Och i nästa veckas nummer av Svensk Damtidning som utkommer den 19 januari

kan du läsa Marianne Rolfstadius hela intervju med drottning Margrethe!