Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Margrethe och kronprinsparet på minnesgudstjänst

28 jul, 2011, 08:28 
Agneta Nisbeth
Annons

Under onsdagen hölls det – som vi tidigare skrivit – en minnesgudstjänst i Köpenhamn för offren efter de fasansfulla attackerna i Norge.

På plats i Köpenhamns domkyrka fanns drottning Margrethe och kronprins Frederik med sin hustru kronprinsessan Mary som alla var klädda i svart.

Tagna av situationen

Den danska tidningen Billed Bladet skriver att statsminister Lars Løkke Rasmussen höll ett tal där han uttryckte sin djupaste respekt för det norska folket som drabbats av bestialiska mord. Både drottningen och kronprinsparet var mycket tagna av gudstjänsten som hölls av biskop Peter Skov-Jakobsen.

Annons

Höll handen

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary höll varandra i handen en stor del av minnesgudstjänsen i domkyrkan dit över 1200 människor tagit sig för att gemensamt uttrycka sitt stöd för de drabbade i Norge.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Läs även:

Annons