Drottning Margrethe och prins Henrik har börjat sin semester

ste_margrethe
ste_margrethe-henrik

Drottning Margrethe och prins Henrik har nu åkt över till sitt sommarresidens Gråsten. Det kommer också att bli en extra lång semester för dem i år.

Det kommer tydligen att bli en extra lång semester för den danska drottningen, även om de också kommer arbeta en del. Tidningen BilledBladet uppger att de redan nu har extra många evenemang att se fram emot på sitt älskade sommarresidens Gråsten.

Drottning Ingrid

Naturligtvis kommer kronprins Frederik med sin familj och prins Joachim med sin hustru och barn till Gråsten för att njuta av sommaren. Men det finns fler saker inplanerade i kalendern, drottningen att åter firas den 2 augusti med en reception på slottet. Och bara tre dagar senare, den 5 augusti, är det dags för nästa evenemang, då kommer man ha en konsert till minne av drottning Ingrids födsel för 100 år sedan.

Blombukett

Gråstens slott från vattnet.

Gråstens slott från vattnet.

När drottning Margrethe och hennes make prins Henrik anlände till Gråsten välkomnades de med en blombukett. Paret stannade till för att fotograferas av både press och allmänhet innan de sedan kunde börja sin efterlängtade semester.

Läs även:

Prins Henriks tax har gått till attack igen››

Drottning Margrethe och prins Henrik njuter av varandras sällskap››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures