Drottning Margrethe om Frederiks fall från studsmattan: Inte konstigt när man är nära 50 år

Drottning Margrethe kommenterar nu - med stor humor - kronprins Frederiks olyckliga fraktur på halsryggen.
Margrethe-Ibl

En olycka händer lätt, men frågan är om den inte är att vänta om man som 48-åring hoppar studsmatta. Så verkar i alla fall danska drottning Margrethe resonera efter att hennes son kronprins Frederik ramlat olyckligt och fått fraktur på halsryggen.

Som vi tidigare berättat skadade sig kronprinsen när han under torsdagen hoppade studsmatta tillsammans med sin son Christian och nu ligger han hemma på Amalienborg med stödkrage och är ordinerad vila. Frederik skulle under fredagen ha varit med vid den stora mottagningen på Christiansborgs slott för danska OS-truppen, men i hans ställe kom drottningen, kronprinsessan Mary och barnen Christian och Isabella.

– Kronprinsen skulle också var här i dag, men han kan dessvärre inte vara på plats. Han är blå och gul och grön och röd och vit också. Han hälsar till er alla, inledde drottningen sitt tal till atleterna och möttes av skratt.

I ett klipp som danska DR har publicerat kan man se kronprinsessan Mary le och lägga armarna om barnen. I nästa stund går drottningen lite hårdare åt sin son, men givetvis med glimten i ögat.

– Om man hoppar studsmatta när man är nära 50 är det kanske inte så konstigt att det går snett. Men han har det fint, säger hon enligt DR.

Frederik-Ibl

Kronprins Frederik under de olympiska spelen i Rio. Under fredagen fick han stanna hemma från den danska mottagningen för medaljörerna eftersom han ramlat och skadat nacken.

Av: Liv Sander.

Foto: IBL.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: