Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Margrethe tog tårfyllt farväl av sin hovdam

22 okt, 2012, 09:16 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Annons

Det blev ett tårfyllt farväl när drottning Margrethe för några dagar sedan – innan bröllopet i Luxemburg – deltog i väninnans, Anita Garth-Grüners, begravning.

Drottningen grät öppet och systern prinsessan Benedikte likaså. Tibirke kyrka var full av släkt och vänner till den 75-åriga Anita Garth-Grüner, som varit drottningens hovdam i 20 år från 1981 till 2001. I kyrkan fanns kransar från hela den danska kungafamiljen och från drottning Sonja av Norge.

Gifte om sig

Anita Garth-Grüner dog efter en längre tids sjukdom. Hon blev änka efter bagarmästaren Uggi Mac Van Hauen – bröllopet ägde rum 1960 – och gifte om sig med kammarherren och hovjägmästaren Torben Garth-Grüner berättar politiken.dk.

Annons

Kammardam

För elva år sedan utnämndes Anita Garth-Grüner till “kammardam” och i den rollen var hon den första kvinnan, som var med vid kungliga audienser och presenterade utländska ambassadörer för regentparet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

Annons