Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Margrethes fina gest till de sörjande

03 jan, 2019, 12:00 
Agneta Nisbeth
Drottning Margrethe sörjer
Kort tid efter galafesterna på slottet - drottning Margrethe tvingades skriva känslofyllt kondoleansbrev efter hemska tågolyckan på Stora Bältbron i onsdags.
Annons

Det blev tyvärr inte en trevlig start på det nya året för det danska folket. Bara timmar efter den stora glada galamiddagen på slottet fick drottning Margrethe och alla andra landsmän reda på att en svår tågolycka skett på Stora Bältbron.

Under den stormiga onsdagsmorgonen blev ett snabbtåg skadat av delar som blåst av ett mötande godståg. Först sades det att 16 personer skadats och att sex personer omkommit. Men nu har ytterligare två döda hittats ombord i tågvraket berättar den danska polisen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Drottning Margrethe skrev genast ett kondoleansbrev till alla drabbade, som hovet också lade ut på Instagram.

“Denna morgons förfärliga tågolycka har berört mig djupt. Mina tankar och djupaste medlidande går till både offer och deras familjer”, skriver drottning Margrethe.

Så här såg drottningens kondoleansbrev ut, nu upplagt även på sociala medier.

Bara några timmar tidigare har hade drottning Margrethe bjudit in till galamiddag på slottet Amalienborg, den årliga Nyårstaffeln. Något vi tidigare skrivit om här på sajten. Ni kan själva se hur fint borden var dukade var på bilderna här nedan, via danska hovets Instagram.

(Klicka på pilen till höger för att bläddra bland bilderna)

Och festligheterna i Danmark är inte heller över än, under torsdagskvällen kommer drottning Margrethe att ta emot nya gäster på Amalienborg för Nytårskur med en lunch. Sedan på fredagen blir det ytterligare en Nytårskur då på Christiansborgs slott.

Läs mer:

Foto: TT

 

Annons