Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Drottning Margrethes galaklänningar ställs ut

14 jan, 2012, 10:00 
AvAnita Saming
Annons

Med anledning av drottning Margrethes 40 års-jubileum som dansk regent öppnar Amalienborgs museum dörrarna till utställningen Royal Gala. Här visas ett unikt urval av drottningens balklänningar från 1960 till nutid.

I veckan deltog det danska kungaparet, drottning Margrethe och prins Henrik, i invigningen av utställningen Royal Gala på Amalienborgs museum. Utställningen visar ett färgstarkt urval av drottningens balklänningar genom åren. Flera av Margrethes eleganta galaklänningar är gjorda av danska och franska designer, och ger en inblick i det utsökta hantverket att skapa en coutueklänning. Drottningen själv är ofta engagerad i utformningen och i många fall är klänningarna tillverkade av material som hon har hittat på sina resor.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Utställningen som pågår till 26 augusti ger möjlighet att uppleva några av den danska regentens nyaste klänningar kända från porträtt målade av till exempel Preben Hornung, Thomas Kluge och Niels Strøbek. Höjdpunkter är även de ståtliga högtidsuniformerna som kronprins Frederik, prins Henrik och prins Joachim bär vid speciella tillfällen.

Av Anita Saming

Foto: ALL OVER PRESS

Läs även:

Annons