Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Drottning Margrethes kamp när barnen är borta

Drottning Margrethes kamp när barnen är borta

Danmarks slottsväggar ekar tomt sedan större delen av kungafamiljen begett sig utomlands. Kvar är drottning Margrethe som får hålla i ställningarna ensam.

På andra sidan Öresundsbron arbetar drottning Margrethe på för fullt, men hon har svårt att räcka till överallt och behöver tacka nej till mycket förfrågningar nu för tiden. Anledningen? Bägge hennes barn med familjer befinner sig utomlands en tid framöver.

Margrethe

Margrethe jobbar på för fullt, men tillbringar mycket tid ensam eftersom resten av familjen befinner sig utomlands.

Prins Joachim och hans familj har begett sig till Frankrike, eftersom Joachim ska genomgå en militärutbildning i landet. Ungefär samtidigt beslutade sig kronprins Frederik och kronprinsessan Mary att låta barnen få testa på att gå i skola utomlands för att få en gemensam internationell erfarenhet.

Flera i kungafamiljen befinner sig utomlands

De befinner sig därför just nu i Verbier, Schweiz, som ligger hela familjen varmt om hjärtat.

Drottning Margrethe

Kvar i Danmark är drottning Margrethe. Det har gått två år sedan maken Henrik gick bort, och med barnen utomlands ett tag framöver blir det lätt ensamt. Det blir också en större kunglig börda för drottningen, som försöker vara med på så mycket som möjligt.

Frederik har meddelat att han kommer att pendla mellan Schweiz och Danmark under tiden som barnen går i skolan, för att kunna vara med i så många kungliga åtaganden som möjligt. Men det kommer nog vara oundvikligt att inte missa en hel del och drottning Margrethe får hålla i ställningarna själv tills familjen återvänder.

Foto: TT