Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Margrethes märkliga beteende i hemmet förvirrar danskarna

09 okt, 2023, 17:00 

Den danska drottningen skapar förvirring – vad pågår?

Annons

Drottning Margrethe, 83, är en järnlady av rang. Hon är en av de kvinnliga monarkerna som suttit på tronen längst och är oerhört plikttrogen.

Margrethe är mycket omtyckt bland danskarna, men nu har det uppstått förvirring kring drottningen. Det hela rör ett ovanligt beteende – hemma på slottet.

Margrethes osannolika lyx – hit går miljonernaBrand logo
Margrethes osannolika lyx – hit går miljonerna

Drottning Margrethes beteende förvirrar danskarna

I danska Billedbladet fick läsare skicka in sina frågor till tidningens hovexpert, och visst fanns det frågetecken att reda ut. En fråga är nämligen varför drottning Margrethe egentligen bär handväska, när hon bara jobbar hemma på slottet.

"Det har alltid förbryllat mig. Även när hon är utanför hemmet går hon med axelväska. Hon måste ha en vaktmästare som kan bära den? Det är viktigt att ha händerna fria för handslag, buketter och käppar." Skriver personen.

Annons

Ja, aningen knepigt att förstå för alla oss som inte bor i slott och har tillgång till sina saker inom en överskådlig yta.

Men Jon Bloch Skipper på Billedbladet har svar, även om det kanske inte är särskilt kittlande:

"Det är nog av vana, men också praktiskt eftersom hon, precis som många andra kvinnor, behöver ha olika personliga förnödenheter till hands."

Drottning Margrethe
Margrethe på slottet – med väska!

Därför slutade drottning Margrethe efter alla år

Han konstaterar också att drottningen alltid burit med sig väska, och att den förmodligen inte innehåller något kul. Men Jon Bloch Skipper konstaterar att den inte längre innehåller cigaretter.

Annons

Just cigaretter har ju annars varit en stor del av Margrethes liv, hon har till och med sagt att hon aldrig tänkt sluta.

– Om jag abdikerar ska jag sluta röka, har drottningen sagt.

Och det har inte varit frågan om några tobaksfria varianter, tvärtom, Margrethe rökte bara cigaretter med såpass hög halt tjära att hon fick importera dem från Grekland.

Men när Margrethe i februari genomförde en stor ryggoperation var hon tvungen att lägga ciggen på hyllan, och plockade sedan inte upp den igen.

– Det är korrekt att drottningen inte har rökt sedan operationen, sa hovet till Ekstrabladet.

Foto: TT

Annons