Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Margrethes misstag – hovdam räddade situationen

21 jul, 2021, 16:00 
AvIndra Nordemar

Under ett besök på spinn- och stickverket Snældan på Färöarna gjorde drottning Margrethe ett misstag. Men då kom hovdamen Annelise Wern till undsättning.

Annons
Allt om Danmarks kungahus!Brand logo
Allt om Danmarks kungahus!

Danske drottningen Margrethe var nyligen på Färöarna där hon gjorde ett besök på spinn- och stickverket Snældan, vilket Billedbladet rapporterar om.

Ägaren Johan Olsen och svärdottern Maja Olsen, visade drottningen runt bland spinnmaskiner, ull och garn och var överlyckliga över besöket.

Men när turen var avslutad blev de snabbt besvikna då drottningen hade bråttom ut genom dörren – då kom hovdamen Annelise Wern och räddade situationen.

Drottning Margrethes miss ledde till besvikelse

Att drottning Margrethe skulle komma förbi företaget Snældan såg Johan Carl och Maja Olsen som en stor gest och gåva. Och de hade förberett och ansträngt sig för att drottningen skulle få en så bra och spännande upplevelse som möjligt.

När dagen var slut ville de sedan föreviga det fina minnet genom att få drottningens signatur i gästboken som de hade tagit fram. Men det hann de inte med, och enligt Billedbladet var besvikelsen uppenbar.

Annons

Hovdamen Annelise Wern räddade dagen

Men då upptäckte hovdamen Annelise Wern detta. Drottningen hade redan hunnit säga hejdå till alla och satt sig i bilen. Men Annelie sprang ut och lyckades få drottningen signatur i boken. Och hon gjorde därmed dagen oförglömlig för ägarna.

Foto: TT

Annons