Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Drottning Margrethes privata påskmys med barnbarnen – se bilderna!

01 apr, 2021, 14:16 
Drottning Margrethe firar påsk på Marselisborgs slott

Så privat! Se Margrethes påskmys med barnbarnen här. Äntligen kan de träffa farmor – som i år firar påsken på slottet Marselisborg.

Annons
Titta – är du längre än kungafamiljen?Brand logo
Titta – är du längre än kungafamiljen?

Här skulle prinsessan Estelle gilla att vara med! Kronprinsessan Victoria brukar ju säga att hon är riktig pysseltjej – och det finns inga kungligheter som påskpysslar så intensivt och länge som den danska kungafamiljen.

Äggjakt i trädgården är en av helgens höjdpunkter, men först ska påskäggen målas:

Drottning Margrethe Barnbarnen Påsk 2021
Påskmys för Margrethe och hennes barnbarn. Och en glimt av drottningens privata matsal.

– Det är en tradition som vi har haft i vår familj ända sedan vår första påsk på Marselisborg. Jag gillar att måla påskägg! säger drottning Margrethe.

Annons

I år fick hon dessutom sällskap av fyra av barnbarnen – tvillingarna Josephine och Vincent, 10, prinsessan Isabella, 13, och prins Christian, 15. Och av deras föräldrar kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.

Danska kungafamiljen samlad på Marselisborgs slott

På danska hovets bilder sitter de alla samlade runt matsalsbordet, djupt koncentrerade med sina penslar och vattenfärger. Platsen är Marselisborg som sagt, ett bländande vitt slott från förra sekelskiftet som ligger utanför Aarhus på Jylland, 30 mil från Köpenhamn.

Danska kungafamiljen Målar ägg Påsk Kronprinsessan Mary Drottning Margrethe
Familjen samlad i den soliga matsalen där drottning Margrethe har sin glassamling på hyllorna i burspråksfönstret.

Allt detta är förstås till stor glädje för drottning Margrethe, 80, som förra året fick måla sina ägg helt solo. Men nu är hon vaccinerad och har alltså vågat sig på ett traditionsenligt familjefirande, till skillnad från sin kusin kung Carl Gustaf, 74, som solidariskt följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och avstår från det gemensamma familjefirandet även i år.

Annons
Kronprinsessan Victoria Svenska kungafamiljen firar påsk
Svenska kungafamiljen har valt en annan väg i påsk: Kungaparet, Hagafamiljen och prins Carl Philip och Sofia firar på skilda håll.

Foto: Det Danske Kongehus, TT.

Annons