Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Drottning Margrethes sorg – hunden Helike är död

07 okt, 2018, 14:00 
Annie-Li Eriksson
Det har varit ett tufft år för drottning Margrethe. I februari gick maken prins Henrik bort och nu meddelar danska hovet att hennes älskade hund Helike har lämnat jordelivet.
Annons

I tolv år har den korthåriga lilla taxen Helike gjort drottningen sällskap. Men den 6 oktober tog Margrethe det tuffa beslutet att avliva honom efter en tids sjukdom. Kvar har hon taxen Nelly, 1, och prins Henriks hund Tilia. Danska hovet meddelade dödsbeskedet på sociala medier där de skriver:

“Drottning Margrethes äldsta tax Helike är död. Den korthåriga taxen har varit drottningens hund sedan 2006.”

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I samband med dödsnyheten publicerade de denna underbara bild på drottningen och söta taxen från i somras. Bilden togs under augusti månad när Margrethe bodde på Gråstens slott.

Drottning Margrethe med sin tax.

När prins Henrik begravdes i Christiansborg Slotskirke i Köpenhamn, var alla tre taxar på plats för att ta farväl av honom.

Annons
Taxarna betydde allt för prins Henrik.
Taxarna betydde allt för prins Henrik.

Kungligheternas bästa vän

Att kungligheterna älskar sina små fyrbenta vänner råder det ingen tvekan om. Kung Carl Gustafs ögonsten är viltspårhunden Brandie. Hon följer honom vart han än går. Och ibland får hon till och med vara med på kungliga uppdrag. När kungen besökte Stenhammar i fjol såg vi henne vid sin husses sida. Kommer ni ihåg?

Kungen och Brandie.

Även den danska kronprinsfamiljen har hund och visst känner ni igen denna söta rackare?

Annons

Grace är en bordercollie och bor på Gråsten slott tillsammans med kronprinsparet och deras barn. Kronprinsessan Mary brukar ofta ta med Grace på långa promenader och det älskar hon!

Foto: Stella Pictures och danska hovet

 

Annons