Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Margrethes utsökta grönländska gåva

15 jun, 2012, 10:02 
AvAnita Saming
Annons

Den danska regenten Margrethe har fått mottaga en fantastisk gåva av Grönland. Ett diadem i guld, grönländskt guld så klart och diamanter.

Två stora europeiska kungahus jubilerar i år, det brittiska och vårt grannland Danmark. Den brittiska monarken Elizabeth har regerat i 60 år, medan den danska i 40 år. Med anledning av danska drottning Margrethes jubileum fick hon en oemotståndlig gåva av det grönländska folket. När guldsmeden Nicholas Apple öppnade trälådan var hon rörd av det utsökta hantverket.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Smycket är fantastiskt vackert, sade drottning med darr på rösten.

Diademet “Naasut”, blomster på danska är gjort av rent guld från Grönland och består av diamantbeströdda grönländska blommor. Utformningen av örhängena ska drottning Margrethe stå för själv.

Efter sommaren kommer diademet att ställas ut.

Av Anita Saming

Foto: Christian Meyer, Kongehuset

Läs även:

Annons