Drottning Margrethes vädjan – efter Joachims plötsliga sjukdom

Prins Joachim vårdas på sjukhus efter en blodpropp i hjärnan, och drottning Margrethe hindras från att åka ner och stötta sonen.

Drottning Margrethe har det verkligen tufft just nu. Hennes yngste son, prins Joachim, fick åka in akut till sjukhuset och opereras för en blodpropp i hjärnan i fredags. På danska kungahusets hemsida berättade de om händelsen och drottning Margrethe skickade med en personlig önskan:

“Det är Hennes Majestät drottningens önskan att familjen lämnas ifred och får lugn och ro under sjukhusvistelsen. Hennes kungliga höghet prinsessan Marie är med sin man.”

Drottning Margrethe stöttar sonen på avstånd

I fredags fick vi faktiskt se drottning Margrethe tillsammans med systern prinsessan Benedikte. De öppnade gemensamt en ny grönsaksträdgård vid Gråsten Slott. Tanken är att trädgården kommer att bli en lokal samlingspunkt för undervisning och aktiviteter gällande hållbar odling av bland annat örter, grönsaker och frukt.

Drottning Margrethe och prinsessan Benedikte

Drottning Margrethe och prinsessan Benedikte vid öppnandet av den nya grönsaksträdgården vid Gråsten slott.

Men strax efter öppnandet fick drottningen alltså det jobbiga beskedet att hennes son skulle opereras akut. Det blir dessutom en särskild jobbig situation för drottningen i och med att hon inte kan resa ner till Frankrike och stötta sonen på grund av corona. Drottningen får helt enkelt finnas där för sonen på avstånd via telefon så länge, tills de kan ses på riktigt igen.

Hemma i Danmark har man de senaste dagarna sett en ökning av antal smittade i coronaviruset. Antalet inlagda på sjukhus har plötsligt stigit från 7 till 23, varav tre ligger i respirator.