Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Mathilde besökte sjukhus - brast i gråt

04 mar, 2016, 18:00 
Ellen Myrgård Lindén
Det blev en känslosam dag för drottning Mathilde. När hon besökte ett militärsjukhus, i norra Bryssel, kom tårarna.
Annons
drottning mathilde1 ste

Vissa kungliga uppdrag känns mer än andra. Det fick drottning Mathilde uppleva under tisdagens besök på militärsjukhuset Reine Astrid i norra Bryssel. I mötet med de sjuka brast det för drottningen och hon föll i gråt. Mathilde är känd för att vara en kunglighet med stort engagemang och när känslorna bubblar upp är hon aldrig rädd för att visa dem.

drottning mathilde2 ste

På Reine Astrid behandlas patienter med krigsskador och mottagandet var varmt och kärleksfullt. Drottningen fick bland annat lyssna till hur sjukvårdspersonalen specialiserar sig på stora kriser och traumabearbetning. Mötet, som till en början skulle vara en liten del av Mathildes arbetsvecka, fick stor påverkan på det personliga planet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: Stella Pictures

Annons