Drottning Máxima åter på jobbet efter operation

drottning maxima

Drottning Máxima har tydligen genomgått en mindre operation för någon vecka sedan men hovet lägger locket på.

Det var när drottningen uteblev från ett uppdrag i mitten av mars som uppgifterna kom att Máxima tagits in på sjukhus för en mindre, planerad operation. Det uppger i alla fall den amerikanska upplagan av tidningen Hola!

Det nederländska hovet har dock inte kommenterat uppgifterna, inte heller berättat vad för typ av ingrepp det skulle varit. Däremot svarade kung Willem-Alexander på frågan om hur hustrun mådde, när han hoppat in i stället för Máxima på uppdraget som ägde rum i en trädgård i Soest.

– Hon mår bara bra, sa kungen då.

I november förra året tvingades också den annars så arbetsamma drottningen att ställa in ett par uppdrag för att “vila upp sig” efter en magåkomma. Bland annat missade hon då en resa till Tanzania på grund av en infektion.

drottning maxima kung Willem-Alexander

Även den spanska upplagan av Hola skriver nu att hovet inte vill kommentera mer än det kungen redan sagt, att drottningen mår fint. Som ni kan se på bilden här nedan från det holländska kungahusets egen Instagram-sida var drottning Máxima ute på uppdrag bara häromdagen.

Då var hon ute på ett evenemang på Rat Verlegh Stadion i Breda, klädd i en glad röd färg. Lika glad var drottningen som log glatt och vinkade mot fotograferna, trots att hon nästan höll på att blåsa bort i stormvindarna.

Det känns bra att hon är på fötterna igen, förra året var väldigt tufft för henne, Máximas lillasyster tog, som ni kanske minns, tragiskt nog livet av sig och drottningen tvingades åter åka hem till Argentina för en begravning, pappan hade ju avlidit en tid innan.

Foto: TT

Läs mer

Kika in hemma hos drottning Máxima – efter renoveringen av Huis ten Bosch

Flyttdags för holländska kungafamiljen – här är Máximas nya hem!

Drottning Máxima talar ut;Nu har min syster fått frid