Drottning Máxima har hjälpt Japans kronprinsessa att komma tillbaka

Annons

Masako

Maxima-2Drottning Maxima hjälpte japanska kronprinsessan Masako genom krisen.

Japans kronprinsessa är hon tillbaka, stärkt och har fått en vän för livet. Coachen heter Máxima, som hyllas för sin fantastiska insats.

Máximas förtjänst

Det är drottning Máximas förtjänst att kronprinsen har fått tillbaka sin hustru igen.

Tacksamma för hjälpen

Kejsardömet Japan är oerhört tacksam för den hjälp som kommit från Holland. Enligt den japanska tidningen Asahi Shimbun, har Masako lidit av en stressrelaterad depression i nio år.

Annons

Máxima-1

Men Masako är som förbytt sedan vännen Máxima har hjälp henne ur krisen. Den japanska kronprinsessan har inte varit med vid några officiella tillställningar under flera år.

Trontillträde

I april däremot kom hon med sin man till Holland och var med vid Willem-Alexanders och Máximas trontillträde. Tydligen hade Máxima ringt och pratat med kronprinsessan inför trontillträdet. Enligt den japanska tidningen, har Masako förbättrats rejält efter samtalen med Máxima.

masako-ao

Det krävs en person som varit i samma situation för att förstå- Máxima har gjort samma kungliga “resa” som Masako.

Affärskvinna

Hon var affärskvinna och gifte sig med en prins, precis som Masako. Skillnaden var att Máxima också fick lära sig ett nytt språk och flytta till ett nytt land. Det har hon klarat perfekt.

Masako-ste

I Masakos fall var det en stor sorg att gå från internationell, världsvan karriärkvinna till att leva med kronprinsen i det ganska så “stängda” palatset.

naruhito-masako-aoAmbitiös

Liksom Masako är drottning Maxima ambitiös, högutbildad och språkkunnig. Kvinnorna delade samma öde – att bli offentliga personer och plötsligt få en ny roll som kungliga.

Nära vänner

Máxima och Masako har blivit nära vänner genom åren. Den ena är utåtriktad, leende, glad och positiv. Den andra har varit totalt osynlig i flera år. Självförtroendet har sviktat och Masako har inte trivt i sin kungliga roll.

Tacklade problemen

Medan Máxima tog tjuren vid hornen och tacklade problemen på vägen med en klackspark och en hel del kvinnorkraft, gick Masako in i sig själv och “gömde” sig för allmänheten.

Aiko,-Naruhito-AO

Den sociala fobin tog överhanden och de kungliga åtagandena frös inne.

Masako

Och det står klart att drottningen av Holland har varit ett enormt stöd. Kronprinsessans nedstämdhet har bytts till livsglädje och hon är numera med på några av de kungliga uppdragen.

Kejsarparet

– Vi är så tacksamma, berättar kejsarparet som länge hoppats på att Masako skulle bli bättre.

japan-1

Prins Naruhito, prinsessan Masako och Aiko

Av Åsa Bönnelyche
Foto: IBL, Stella Pictures

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Drottning Máxima har hjälpt Japans kronprinsessa att komma tillbaka”

 1. Pia skriver: 24 januari, 2014

  Är det inte det jag har sagt! Maxima är en fantastisk människa och Holland har en fantastisk drottning i henne. Hon ser utanför sig själv och detta gör också att hon utstrålar en skönhet som kommer inifrån. Att Masako äntligen fått en väg ut ur sin nedstämdhet och känner att livet är värt att levas kan väl glädja oss ända hit i Norden.


 2. Sandra skriver: 24 januari, 2014

  #! Bra sagt!


 3. Pboo skriver: 24 januari, 2014

  Man blir alltid glad när man ser den fina och varma japanska kungafamiljen – de bär alla på ett inre leende som förmedlas utåt. Tänk så stor KPs dotter blivit! Vet någon hur gammal hon är nu?


 4. Maja den första skriver: 24 januari, 2014

  Då har hon verkligen gjort en fin insats.


 5. realist skriver: 24 januari, 2014

  Maxima kanske även kan fixa till det svenska kungahuset?


 6. Hesakvinna skriver: 25 januari, 2014

  Trevligt! Jag visste inte att mina två favoritkungligheter var kompisar 🙂
  Masako har fått lida mycket. Den japanska pressen kan vara mycket grym och har minsann inte skonat Masako.

  Jag hoppas att Maxima inspirerar henne till ett litet gladare klädval också – den där vita saken hon hade på sej på kröningen påminner om något slags skyddsdräkt och visar henne inte alls som den vackra kvinna hon är. Och varför hade hon inte tiara? (okej jag är helt tiarafixerad)


 7. Birte T skriver: 25 januari, 2014

  Jeg synes nu ikke, vi har set meget til Masako i året, der er gået, bortset fra jule-familiebillederne indefra det kejserlige palads.
  Der er efterhånden gået en del år siden det japanske kronprinspar og Aiko var i Holland, men Masako deltog jo i lidt af indsættelsen af Hollands kongepar…… så vi kan håbe, at den japanske tidning har noget at have sin solskinshistorie i, og er mere troværdig end de sædvanlige ofte opdigtede historier fra tyske tidninger.
  Hvilken glæde det ville være, at se Masako ude på job/uppdrag igen.


Annons

Laddar