Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Drottning Máxima har hjälpt Japans kronprinsessa att komma tillbaka

24 jan, 2014, 09:16 
Annons
Masako
Maxima-2

Drottning Maxima hjälpte japanska kronprinsessan Masako genom krisen.

Annons

Japans kronprinsessa är hon tillbaka, stärkt och har fått en vän för livet. Coachen heter Máxima, som hyllas för sin fantastiska insats.

Máximas förtjänst

Det är drottning Máximas förtjänst att kronprinsen har fått tillbaka sin hustru igen.

Tacksamma för hjälpen

Kejsardömet Japan är oerhört tacksam för den hjälp som kommit från Holland. Enligt den japanska tidningen Asahi Shimbun, har Masako lidit av en stressrelaterad depression i nio år.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Máxima-1

Men Masako är som förbytt sedan vännen Máxima har hjälp henne ur krisen. Den japanska kronprinsessan har inte varit med vid några officiella tillställningar under flera år.

Annons

Trontillträde

I april däremot kom hon med sin man till Holland och var med vid Willem-Alexanders och Máximas trontillträde. Tydligen hade Máxima ringt och pratat med kronprinsessan inför trontillträdet. Enligt den japanska tidningen, har Masako förbättrats rejält efter samtalen med Máxima.

masako-ao

Det krävs en person som varit i samma situation för att förstå- Máxima har gjort samma kungliga “resa” som Masako.

Affärskvinna

Hon var affärskvinna och gifte sig med en prins, precis som Masako. Skillnaden var att Máxima också fick lära sig ett nytt språk och flytta till ett nytt land. Det har hon klarat perfekt.

Annons
Masako-ste

I Masakos fall var det en stor sorg att gå från internationell, världsvan karriärkvinna till att leva med kronprinsen i det ganska så “stängda” palatset.

naruhito-masako-ao

Liksom Masako är drottning Maxima ambitiös, högutbildad och språkkunnig. Kvinnorna delade samma öde – att bli offentliga personer och plötsligt få en ny roll som kungliga.

Annons

Nära vänner

Máxima och Masako har blivit nära vänner genom åren. Den ena är utåtriktad, leende, glad och positiv. Den andra har varit totalt osynlig i flera år. Självförtroendet har sviktat och Masako har inte trivt i sin kungliga roll.

Tacklade problemen

Medan Máxima tog tjuren vid hornen och tacklade problemen på vägen med en klackspark och en hel del kvinnorkraft, gick Masako in i sig själv och “gömde” sig för allmänheten.

Aiko,-Naruhito-AO

Den sociala fobin tog överhanden och de kungliga åtagandena frös inne.

Annons
Masako

Och det står klart att drottningen av Holland har varit ett enormt stöd. Kronprinsessans nedstämdhet har bytts till livsglädje och hon är numera med på några av de kungliga uppdragen.

Kejsarparet

– Vi är så tacksamma, berättar kejsarparet som länge hoppats på att Masako skulle bli bättre.

Annons
japan-1

Prins Naruhito, prinsessan Masako och Aiko

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL, Stella Pictures

Annons