Drottning Máxima trotsar coronavarningen

Det är INTE många kungligheter som har varit ute och flugit de senaste dagarna. Men drottning Máxima trotsade alla varningar.

Nu hade drottning Maxima och kung Willem-Alexander visserligen maximalt oflyt med sitt fyra dagar långa statsbesök i Indonesien, som drog igång mitt under coronapaniken. Planen var att stärka banden med Nederländerna, och Maxima, 48, och Willem-Alexander, 52, valde att genomföra resan trots allt.

Maxima Willem-Alexander

Enda kungligheterna som vågat sig ut i världen?

De kom till ett Indonesien som precis som Sverige fått sina första dödsfall i Covid-19, och nu, när besöketet är avslutat, är risken stor att de hamnar i hemmakarantän, titta bara på Norges stackars kungapar, kung Harald och drottning Sonja, som tvingats isolera sig i sitt timmerslott Kongsseteren.

Maxima och Willem-Alexander i Indonesien

Till råga på allt tvingades Maxima och Willem-Alexander korta ner sin resa med en dag efter en svåra båtolycka på Sumatra, det meddelade det nederländska hovet.

LÄS MER: Letizia testad för corona – efter upptäckten i bilden

Maxima Willem-Alexander

De flög dock i ”eget” plan, eller i alla fall det nederländska statsplanet, och sannolikt var det kungen själv som satt vid spakarna i cockpit, detta är ju något som han brukar roa sig med på långflygningarna.

Maxima Willem-Alexander

Stora välkomstkommittén på flygplatsen när de flög vidare med inrikesflyg.

Maxima Willem-Alexander

Maxima och Willem-Alexander hos sultanen.

Men nu var de ändå så kloka att de helt avstod från att skaka hand, även om de var tvungna att göra undantag när de träffade president Joko Widodo  och sultanen av Yogyakarta, Hans Kungliga Höghet Sri Sultan Hamengku Buwono Xduring.

Drottning Maxima

– Bye bye Indonesien!

LÄS MER: Kung Harald starka tal i Coronakrisen

Foto: TT.