Drottning Rania besöker sjukhus och kung Abdullah sparkar regering

Drottning Rania besöker sjukhus och kung Abdullah sparkar regering
Annons

Efter det som hänt i Tunisien och Egypten så är det många som är lite oroliga just nu. Kungen av Jordanien har sparkat sin regering men drottning Rania jobbar oförtröttligt på för att hjälpa landets kvinnor.

Annons

Drottning Rania var under tisdagen på ett sjukhus i Amman, Al Thira’ Primary Health Center för att stödja deras arbete. Dessutom delade hon ut priser och stipendier till några kvinnor i landet som tagit nya initiativ inom företagsområdet. Under tiden sparkade hennes make, kung Abdullah sin regering och har dessutom inlett en demokratisering av landet.
– Folket måste vara med och fatta besluten, säger han.

Av Agneta Nisbeth
Foto. Stella Pictures

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Drottning Rania besöker sjukhus och kung Abdullah sparkar regering”

 1. Emma skriver: 2 februari, 2011

  Tänk vilken fin partner kung Adullah har i sin Rania. Smart, intelligent, engagerad, vacker. Det skulle inte skada om svenska kungahuset tillfördes sådana egenskaper i sina tillkommande.


 2. ATL skriver: 2 februari, 2011

  En san dum kommentar, for att inte tala om elak. Elaka kommentarer tycks vara en standig ratt pa menyn for manniskor som skriver pa Sds spalter. Vad i hela friden ar det for fel pa Drottningen och prins Daniel? Att Drottningen har statt ut med det svenska folket, skribenterna har pa SD, i over 30 ar forvanas mig. Your, and other, comments speak volumes…………. Shame on you! Vad skulle Du saga om samma saker sades on din familj?


 3. Emma skriver: 2 februari, 2011

  Drottning Margarethe av Danmark lär ha sagt till sin son, kronprins Frederik, att han skulle få välja vem han ville till sin äkta maka men också rådet att det inte enbart handlar om känslor, han skulle använda huvudet också.


 4. Christina Helsinki skriver: 2 februari, 2011

  ATL,

  ???

  Du skriver under rubriken om drottning Rania och kung Abdullah.


 5. Julia skriver: 2 februari, 2011

  Rania – Världens vackraste drottning.


 6. Emma skriver: 2 februari, 2011

  #2 ATL. Drottning Silvia har verkligen tillfört det svenska kungahuset alla pluspoäng. Vi fick en ung, vacker, ordentligt uppfostrad och välutbildad kvinna till det svenska kungahuset. Utan Silvia är det tveksamt om kungahuset och monarkin överlevt.


 7. ATL skriver: 2 februari, 2011

  Tack Emma! Christina i Helsinki. Jag svarade pa den fornedrande kommentaren i #1 angaende var kungafamiljs ingifta medlemmar.
  Emma, jag har bott is USA i 45 ar, men ar fortfarande intresserad av kungahuset. Fran mitt perspective sa tycks Drottningen vara inte bara stilig, parant, har varme i blicken, vardighet och en enorm pliktrogenhet. Hon utfor alla duties med en utmost professionalism (ursakte lite inblagd engelska). Dessutom ar hon ine bara utbildad, hon har bildning (nagon for lange sedan definierade “bildning” som det som man har kvar nar man glomt allt annat) Sa att saga att Drottning ar samre an Rania ar forfarligt.


 8. Marguerithe skriver: 2 februari, 2011

  “1” Emma,

  Det låter ju gulligt. Man ska inte tro allt man ser. Rania är en stenhård palestinsk kvinna som styr sin man med järnhand (enl uppgifter från Jordanien).
  Det är ju bra att hon försöker hjälpa de hårt utsatta kvinnorna i landet. Drottning Noor var en helt annorlunda person med mjukare egenskaper och ödmjukhet.


 9. Kristine, Oslo skriver: 2 februari, 2011

  Det jordanske kongehuset lever også farlig nå. Hele Midt-Østen kan snart stå i brann. Selv om Jordan ikke er det aller verste, så gjenstår det også noe der på vei mot demokratiet.


 10. Missie skriver: 3 februari, 2011

  Enig med Kristine. Jordan burde innføre et mer demokratisk styre dersom de vil unngå samme skjebne som Tunisia og Egypt. Rania er en vakker kvinne og Abdullah virker sympatisk, men det er ikke nok til å tilfredstille befolkningen, heller ikke å innføre små reformer. Jordan er likefullt ikke et folkestyrt land, kongen har altfor mye makt.


 11. Agda skriver: 3 februari, 2011

  Kungen och drottningen av Jordanien skulle passa på att “smida medan järnet är varmt”, d v s göra allt för att landet ska bli en demokrati. Nu blåser nya vindar från Tunisien via Egypten och det vore nog klokt att vidta åtgärder innan kaoset är ett faktum också i Jordanien. Självbevarelsedriften är en av många anledningar till en modernisering av statsskicket i alla länderna i denna del av världen.


 12. Christina Helsinki skriver: 3 februari, 2011

  Agda,

  Allt verkar så enkelt men kung Abdullah har faktiskt en politisk betydelse, likaså Maroccos kung.

  Båda länderna är USA s allierade. Av Jordaniens befolkning är hälften av palestinskt ursprung. I Marocco är man också USA “vänlig” och därtill kommer Frankrike och Spanien med i bilden, pga att de står för de största utländska investeringarna i Marocco Alltså regimerna styrs också av västländerna.

  Allmänt tror man att monarkierna i arabländerna klarar sig bättre, men ingen vet.

  Kanske de som är missnöjda i Sverige med Madeleines och Carl Philips insatser borde ställa sig med plakat utanför slottet och protestera. Månne någonting skulle hända i jämställdhetens namn?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar