Drottning Rania fick pris för sin kamp för kvinnors rättigheter

Modedesignern Donna Karan, drottning Rania och Sarah Brown.

Modedesignern Donna Karan, drottning Rania och Sarah Brown.

Arianna Huffington och drottning Rania.

Arianna Huffington och drottning Rania.

Flera kända profiler samlades i New York när drottning Rania tog emot pris av bland andra modedesignern Donna Karan.

Jordaniens drottning Rania, 40, jobbar hårt för kvinnors och barns rättigheter i världen. Hon twittrar och har en egen sida på You Tube. Allt för att nå ut till så många som möjligt.

Konferens i New York

I går måndag fick Rania ta emot ett Ledarskaps pris i New York för sitt arbete och engagemang till den globala ledare hon är, för att främja flickors och kvinnors rättigheter runt om i världen. Priset delades ut i samband av den årliga konferensen av “The WIE Symposium” (Women: Inspiration & Enterprise), med temat “kvinnor inspirerar kvinnor”.

Tidningsmannen Rupert Murdoch och Martha Stewart.

Tidningsmannen Rupert Murdoch och Martha Stewart.

Mödradödligheten

Denna konferens anordnades av “White Ribbon Alliance”, som är en organisation som arbetar bland annat för att öka medvetenheten om den tragiska mödradödligheten och behovet av att göra graviditet och förlossning så säkra som möjligt  för kvinnor världen över.

Lever längre

– Det är tillsammans vi omformar livet för kvinnor runt om i världen. I över 140 länder lever kvinnor enligt “White Ribbon Alliance”  längre och ett friskare liv. Detta är ett bevis på att tillsammans kan vi kvinnor vara en ostoppbar kraft för det goda, sa drottning Rania i sitt tal.

Flera kändisar på plats

Flera kända kvinnliga profiler fanns på plats, bland andra skådespelerskan Ashley Judd, affärskvinnan och före detta modellen Ivanka Trump och tv-profilen Martha Stewart.

Modesigner

Värdarna, modedesignern Donna Karan, chefredaktören för The Huffington Post” Arianna Huffington och Sarah Brown, som för övrigt är gift med förre brittiske premiärministern Gordon Brown, var mycket nöjda med konferensen. Som senare på kvällen avslutades med en galamiddag på lyxhotellet “Mandarin Oriental Hotel” i New York där drottning Rania strålade stolt över utmärkelsen.

Av Anna Frödell

Foto: All Over Press

Duktiga skådespelerskan Ashley Judd och drottning Rania.

Duktiga skådespelerskan Ashley Judd och drottning Rania.

Läs även:
Grattis drottning Rania av Jordanien – 40 år »
Webb-TV: Drottning Rania på semester i Medelhavet »
Drottning Ranias privata bild från Victorias bröllop »
Drottning Rania har skapat en egen videokanal på nätet »
Kronprins Hussein ute på sitt första uppdrag »
Drottning Rania saknar sina barn under alla resor »